Την κρεατόπιτα τη βρίσκουμε σε διάφορες παραλλαγές σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο

Ένα από τα πιο δημοφιλή τοπικά πιάτα της Κεφαλονιάς, που το συναντά κανείς στα εστιατόρια του νησιού και παρασκευάζεται σε όλα σχεδόν τα σπίτια.

Την κρεατόπιτα τη βρίσκουμε σε διάφορες παραλλαγές σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο απόλυτα συνδεδεμένο με την κουζίνα της Κεφαλονιάς.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • ½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • ½ κιλό κατσικίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
  • ½ κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 250γρ. κεφαλοτύρι ή φέτα τριμμένη
  • 60ml κόκκινο κρασί
  • 180ml νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ματζουράνα ψιλοκομμένη
  • ½ κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
  • 70gr ρύζι καρολίνα

Για το παραδοσιακό φύλλο

  • ½ κιλό αλεύρι
  • αλάτι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • περίπου 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Γέμιση Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κομματάκια του κρέατος με το μισό ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
  2. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, διαλυμένη στο κρασί, το σκόρδο, το μαϊντανό και τη μαντζουράνα.
  3. Στη συνέχεια το ρύζι, το υπόλοιπο λάδι, το τυρί και νερό.
  4. Παραδοσιακό φύλλο Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη σόδα και τα ζυμώνουμε όσπου να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες και ανοίγουμε με τον πλάστη δύο χοντρά φύλλα.
  6. Το πάντρεμα Λαδώνουμε ένα ταψί 35εκ. Χ 20εκ. και βάζουμε στον πάτο το ένα φύλλο.
  7. Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα.
  8. Ραντίζουμε με νερό και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 220 °C, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Με πληροφορίες από visitgreece. gr

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις