Συνταγή: Εύκολη και Αφράτη Μηλόπιτα
Από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη στο Instagram
Λαχταριστή και εύκολη μηλόπιτα, κατάλληλη για πρωινό, συνοδευτικό για τον καφέ και για επιδόρπιο.
Η παρακάτω συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη στο Instagram.
Υλικά
- 280 γρ. ζάχαρη
- 335 γρ. ηλιέλαιο
- 3 αυγά, μεσαία
- 2 βανιλίνες
- 1.5 κγ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 385 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 πράσινα μήλα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα αυγά, τις βανιλίνες και χτυπάμε για 4′.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 30″.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 20×30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 35′.
- Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και γαρνίρουμε προαιρετικά με καραμελωμένο ζαχαρούχο ή άχνη.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις