Από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη στο Instagram

Λαχταριστή και εύκολη μηλόπιτα, κατάλληλη για πρωινό, συνοδευτικό για τον καφέ και για επιδόρπιο.

Η παρακάτω συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη στο Instagram.

Υλικά

  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 335 γρ. ηλιέλαιο
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 2 βανιλίνες
  • 1.5 κγ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 385 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 πράσινα μήλα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα αυγά, τις βανιλίνες και χτυπάμε για 4′.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 30″.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 20×30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 35′.
  • Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και γαρνίρουμε προαιρετικά με καραμελωμένο ζαχαρούχο ή άχνη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις