Πληρότητες πάνω από 80% στις πτήσεις της Aegean από τη βάση της Αθήνας και πάνω από 85% από τη βάση της Θεσσαλονίκης

Οι προορισμοί του εξωτερικού κερδίζουν και φέτος τους Έλληνες που επιλέγουν να ταξιδέψουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Μαδρίτη, Βενετία, Νίκαια, Παρίσι και Βαρκελώνη αποτελούν του κορυφαίους προορισμούς από την βάση της Αθήνας, σύμφωνα με τις κρατήσεις της Aegean. Από τη βάση της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, Ρώμη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Βερολίνο και Αννόβερο, καθώς και το νέο απευθείας δρομολόγιο για Άμστερνταμ, που ξεκινά 28 Οκτωβρίου βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AEGEAN αναγνωρίζοντας τη διάθεση των επιβατών της να ταξιδέψουν και προκειμένου να διευκολύνει το ταξίδι τους με περισσότερες επιλογές, τις ημέρες υψηλής ζήτησης, δηλαδή λίγο πριν και μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου έχει αυξήσει τις προσφερόμενες θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Οι πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού από και προς τη βάση της Αθήνας έχουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, δηλαδή τουλάχιστον 5 μονάδες αυξημένη σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες του 2023. Ενώ, οι πτήσεις που εκτελούνται από και προς τη βάση της Θεσσαλονίκης καταγράφουν πληρότητα που αγγίζει το 85%, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 10% σε σχέση με τις ίδιες ημέρες την περασμένη χρονιά.

Παρόμοια κατάσταση καταγράφεται και σε όσους επιλέγουν να ταξιδέψουν με γκρουπ, όπου οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, που φαίνεται να ξεχωρίζουν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, είναι η Λισαβόνα, η Ρώμη, το Μαρόκο, αλλά και το Παρίσι, ενώ υψηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκονται και τα πιο μακρινά ταξίδια, εκτός Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συγκέντρωσαν και τα εντελώς νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Αμπού Ντάμπι και από Θεσσαλονίκη προς Άμστερνταμ, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν “γεμάτες” στις 27 και 28 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Αξιοσημείωτη και η προτίμηση που συγκεντρώνει η Κωνσταντινούπολη, καθώς ο προορισμός βρίσκεται στην 6η θέση των κορυφαίων επιλογών εξωτερικού των ταξιδιωτών έως τώρα, με ισχυρή ανοδική τάση. Σημειώνεται, ότι, η AEGEAN έχει καταγράψει 50% αύξηση τόσο στη δραστηριότητα, όσο και στην επιβατική κίνηση στην αγορά της Τουρκίας για το 2024 και έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να μεταφέρει περισσότερους από 400 χιλ. επιβάτες, προσφέροντας περισσότερες από μισό εκατομμύριο θέσεις, διευρύνοντας σημαντικά τις επιλογές των επιβατών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις