Ήδη 3.300.000 ΙΒΑΝ είναι συνδεδεμένα με το ΙRIS

Από την άνοιξη και συγκεκριμένα, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, το IRIS αναμένεται να γίνει υποχρεωτικό στις συναλλαγές σε ολόκληρη την αγορά, διατηρώντας παράλληλα τις χαμηλές προμήθειές του.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, «εμείς είμαστε που προωθούμε το σύστημα IRIS, μια και μιλάμε για προμήθειες που είναι ένα σύστημα με μηδενικές προμήθειες για συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ από πoλίτη σε πολίτη και όταν πας με ελεύθερο επαγγελματία -το κάναμε υποχρεωτικό για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες- είναι πάλι μηδενικές προμήθειες για σένα και για τον ελεύθερο επαγγελματία.

Είναι πάρα πολύ χαμηλές οι προμήθειες, πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τα POS και μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο θα το κάνουμε υποχρεωτικό για όλη την αγορά».

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι «ενώ έχουμε 6 εκατομμύρια και κάτι IBAN σε όλη τη χώρα, ήδη 3.300.000 ΙΒΑΝ είναι συνδεδεμένα με το ΙRIS. Ακριβώς γιατί βλέπουν ότι εκεί υπάρχουν μηδενικές προμήθειες» όπως σημείωσε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις