Τρεις λαχταριστές μακαρονάδες κατάλληλες για vegan
Δείτε τις συνταγές από τη MISKO
Τα μακαρόνια είναι πάντα μία νόστιμη και εύκολη λύση για το καθημερινό μας τραπέζι. Οι τρεις συνταγές από τη MISKO που ακολουθούν είναι κατάλληλες και για vegan.
Πέννες με λαχανικά και κρέμα καρύδας
Yλικά
500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
100 γρ. λιαστές ντομάτες (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια)
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. τοματοπελτέ
150 ml κρέμα καρύδας
1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν ελαφρώς, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά.
Σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο
Υλικά
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO
2 ώριμα αβοκάντο
20 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού & έξτρα για το σερβίρισμα
30 γρ. σπανάκι baby
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι από τα αβοκάντο και ρίχνουμε τη σάρκα τους σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι). Προσθέτουμε το βασιλικό, το σπανάκι, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περίπου 60-70 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ρίχνουμε περίπου 80ml από το νερό τους στο μούλτι και συνεχίζουμε την πολτοποίηση. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μεγάλο μπολ.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στο μπολ με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς τα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Κοφτό μακαρονάκι με «κιμά» πιπεριάς
Υλικά
500 γρ Κοφτό MISKO
35 γρ. αλάτι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά καρέ κομμένη
1 πορτοκαλί πιπεριά καρέ κομμένη
1 κίτρινη πιπεριά καρέ κομμένη
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
½ κ. γ. αλάτι
¼ κ. γ. πιπέρι
1/8 κ. γ. μπούκοβο
½ κ. γ. θυμάρι
120 ml ζωμό ζυμαρικών
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσει για 11-13 λεπτά.
Το στραγγίζουμε, κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό, ραντίζουμε το Κοφτό MISKO με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση 1 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και το θυμάρι.
Βάζουμε λίγο-λίγο από το ζωμό που κρατήσαμε των ζυμαρικών, ανακατεύουμε απαλά για 5-7 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και βγάζουμε από την εστία.
Σερβίρουμε στα πιάτα το Κοφτό MISKO με 2 κ. σ. από τον «κιμά» πιπεριάς και είναι έτοιμα!
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις