Τέσσερις συνταγές για υγιεινές και vegan σούπες
Η καλύτερη επιλογή για τις κρύες μέρες
Νόστιμες, απλές, υγιεινές και vegan: όταν η θερμοκρασία πέφτει οι σούπες αποτελούν την καλύτερη λύση.
Στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι Ethical and Easy στο youtube θα βρείτε τέσσερις συνταγές.
1. Εναλλακτική Ντοματόσουπα (3-4 μερίδες)
Υλικά:
2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
2 καρότα μεσαία
1 κρεμμύδι μεγάλο
250 γραμμάρια ντοματίνια ή 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες
1 κύβος λαχανικών ή 500ml ζωμού λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο
μεγάλες 2-3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
5-6 φύλλα βασιλικού.
Μπαχαρικά: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη πάπρικα και πιπέρι καγιέν.
Για το σερβίρισμα μπορείτε να βάλετε μερικές κουταλιές κρέμα καρύδας, ενώ με τις φέτες ψωμιου θα φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά κρουτόν.
2. Βελουτέ Κολοκυθόσουπα (6-8 μερίδες)
Υλικά:
3 μεσαίες πατάτες
1 μεσαία γλυκοπατάτα
2 κρεμμύδια μεσαία
1 κιλό κολοκύθα
1 κύβος λαχανικών ή 500ml ζωμό λαχανικών
50 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
200 ml κρέμα καρύδας
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδo.
Mπαχαρικά: τζίντζερ σε σκόνη, πιπέρι, αλάτι και πάπρικα.
Για το σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο.
3. Σούπα Μανιτάρι-Μπρόκολο (4-6 μερίδες)
Υλικά:
2 μεσαία καρότα
500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά ποικιλίας agaricus
400 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
300 γραμμάρια μπρόκολο κατεψυγμένο ή φρέσκo
150 ml κρέμα καρύδας
1 κύβος λαχανικών ή 500ml ζωμός λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο.
Μπαχαρικά: πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και κάρυ και θυμάρι.
4. Σούπα “ό,τι έχεις στο ψυγείο” (4-5 μερίδες)
Υλικά:
5 μέτριες πατάτες
3 καρότα
2 μεσαία κρεμμύδια
500gr αρακά κατεψυγμένο
1 κύβος λαχανικών ή 500ml ζωμό λαχανικών
2 σκελίδες σκόρδο.
Mπαχαρικά: αλάτι, πάπρικα, πιπέρι, θυμάρι και φρέσκο άνηθο.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις