Ο χρόνος για τα Χριστούγεννα μετρά πλέον αντίστροφά

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο, μετράμε πλέον αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και τις προετοιμασίες για τα τραπέζια των γιορτών.

Με την παρακάτω συνταγή από την Μύλοι Λούλη, μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα και να μπείτε από τώρα σε εορταστικό κλίμα.

Υλικά

  • 1.000 γρ. αλεύρι Extra Rustic των Μύλων Λούλη
  • 500 γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μαχλέπι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 γρ. βανίλια
  • 200 γρ. αυγά
  • γλάσο βανίλιας (υποβρύχιο βανίλιας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ στη 1η ταχύτητα με το φτερό για 5′ εκτός των αυγών.
  2. Προσθέτουμε σιγά – σιγά τα αυγά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στη 1η ταχύτητα του μίξερ για 2-3′ μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τον κάδο.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη στα 5 cm.
  5. Κόβουμε με διάφορα κουπάτ σε διάφορα σχήματα.
  6. Ψήνουμε στους 170°C – 180°C για 15 – 20′.
  7. Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί μέχρι τους 35°C το υποβρύχιο βανίλιας και βουτάμε μέσα από τη μια πλευρά τα μπισκότα.
  8. Αφήνουμε να στεγνώσουν σε μια επιφάνεια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις