Η συνταγή από τους Μύλους Θράκης

Εύκολα στην παρασκευή και γεμάτα «άρωμα» Χριστουγέννων τα gingerbread cookies θα σας βάλουν αμέσως σε εορταστικό κλίμα.
Η συνταγή από τους Μύλους Θράκης.

Υλικά

 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις : 1.000 γρ.
 Βούτυρο 82%: 380γρ.
 Ζάχαρη καστανή: 380γρ.
 Μέλι: 350γρ.
 Αυγά: 150γρ.
 Αμύγδαλο πούδρα: 80γρ.
 Αλάτι: 4γρ.
 Μπέικιν πάουντερ: 20γρ.
 Σόδα: 6γρ.
 Κανέλα: 6γρ.
 Μοσχοκάρυδο: 8γρ.
 Τζίντζερ: 20γρ.

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι.
  • Έπειτα με το φτερό προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος 2-3 χιλιοστά.
  • Κόβουμε μπισκότα με τα χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Θερμοκρασία ψησίματος: 180 °C
  • Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά
  • Αφού κρυώσουν στολίζουμε τα μπισκότα με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά γλάσου και ζαχαρόπαστας της αρεσκείας μας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις