Εντυπωσιακό γλυκό για το εορταστικό τραπέζι

Μπαίνοντας στην τελικά ευθεία για τα Χριστούγεννα, ξεκινούν σιγά σιγά οι προετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι.

Η παρακάτω συνταγή για έναν εντυπωσιακό κορμό με μπισκότα Πτι- Μπερ Παπαδοπούλου θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θα σας ανταμείψει γευστικά με το αποτέλεσμα.

Υλικά

(για μπολ 24 εκατ.)

Για τον κορμό:

  • 60 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ρούμι
  • 1 + 1/2 συσκευασία μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 750 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 450 γρ. βούτυρο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για τη διακόσμηση:

  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα
  • Διακοσμητικά σοκολατένια αστεράκια
  • Μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 100 γρ. ρόδι, καθαρισμένο
  • Φρέσκο Γκι
  • 1 Σπάρκλερ

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα κράνμπερι και τα περιχύνουμε με το ρούμι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με τα μπισκότα, κομμένα στα 4-6 και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε μεμβράνη στο εσωτερικό του μπολ και τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα.

Στρώνουμε με μια σπάτουλα για να ισιώσει το μείγμα.

Καλύπτουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ, προκειμένου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.

Μισή ώρα πριν σερβίρουμε το γλυκό μας, το βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς το και το αφήνουμε να μαλακώσει ελαφρώς.

Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί και τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Περιχύνουμε την μπάλα με την λιωμένη λευκή σοκολάτα, πασπαλίζουμε με ρόδι και διακοσμούμε με αληθινό γκι και ένα σπάρκλερ

Τέλος, προσθέτουμε κορφές ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και αστεράκια.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις