Αυτοί είναι 4 κορυφαίοι προορισμοί στον κόσμο για vegan ταξιδιώτες
Ποιοι προορισμοί αποτελούν ιδανική επιλογή για το «Veganuary»
Με αφορμή το «Veganuary» (συνδυασμός των λέξεων vegan και January), την πρωτοβουλία που καλεί τους ανθρώπους ανά τον κόσμο να τρώνε μόνο vegan τροφές ολόκληρο τον μήνα Ιανουάριο, η Booking.com ξεχωρίζει τέσσερις προορισμούς που θεωρούνται ιδανικοί για όσους ακολουθούν τις συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες.
Κεράλα, Ινδία
Κρυμμένη στη Νοτιοδυτική Ινδία. με μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που βασίζεται σε φυτικά συστατικά και τροπικές γεύσεις, η Κεράλα είναι γνωστή ως «Η χώρα του Θεού». Η κουζίνα της βασίζεται στα άμεσα διαθέσιμα προϊόντα της, όπως λαχανικά, καρύδες, μπαχαρικά και ρύζι, με αποτέλεσμα πολλά πιάτα της να είναι vegan. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε sadhya, μια ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα με λαχανικά που σερβίρονται σε φύλλο μπανάνας ή μερικά από τα κρεμώδη κάρυ με βάση την καρύδα, όπως το nadan kozhi.
Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ
Διάσημη για τη μοντέρνα και εναλλακτική κουζίνα της, προσφέροντας από εκλεκτά χορτοφαγικά γεύματα, μέχρι vegan γεύματα σε καφετέριες, η συγκεκριμένη πόλη τα έχει όλα, για εκείνους που αποφεύγουν τις ζωικές τροφές: vegan πίτσα, ένα καταφύγιο υγιεινής διατροφής αλλά και εστιατόρια για πιο «πολυτελείς» γαστρονομικές εμπειρίες. Εκτός από τις πολλές επιλογές φαγητού, διαθέτει και την τοπική craft μπίρα, με τους κατοίκους της να χρησιμοποιούν τα φρέσκα, τοπικά υλικά, όπως λυκίσκο της κοιλάδας Willamette και το νερό Bull Run, για να πειραματιστούν τις γεύσεις.
Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη
Η μακρόχρονη παράδοση της χώρας στη βουδιστική χορτοφαγική κουζίνα έχει με τα χρόνια εξελιχθεί, ενσωματώνοντας πιάτα vegan και καθιστώντας την πόλη εξαιρετικά φιλική επιλογή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το Veganuary. Το Τσιάνγκ Μάι είναι γνωστό για τις νόστιμες και προσιτές vegan επιλογές του, είτε σε πάγκους με φαγητό στο δρόμο, είτε σε εστιατόρια που χρησιμοποιούν λαχανικά, τόφου και τέμπε τοπικής παραγωγής.
Λα Λαγκούνα,Νικαράγουα
Περιτριγυρισμένη από μια πληθώρα αναπτυσσόμενων βρώσιμων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων του δράκου, μιας ποικιλίας από αυτόχθονα φασόλια και φυτείες ρυζιού, η περιοχή αποτελεί ένα κρυμμένο στολίδι για τους vegan καλοφαγάδες. Διαθέτει τοπικά πιάτα, όπως το Gallo Pinto, -ρύζι και φασόλια – καθώς και το Buñuelos – τηγανητές μπάλες ζύμης, με σιρόπι.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις