«Νάουσα Πόλη του Οίνου»: Τριήμερο αφιερωμένο στο ξινόμαυρο κρασί
Από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου
Οι οινοποιοί της Νάουσας μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό τριήμερο αφιερωμένο στο Ξινόμαυρο, το κρασί που έχει γίνει συνώνυμο της περιοχής και του πολιτισμού της.
Από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στην πόλη της Νάουσας πραγματοποιείται η ετήσια έκθεση κρασιού «Νάουσα η Πόλη του Οίνου» που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή το βράδυ με ένα πάρτι καλωσορίσματος που θα φιλοξενηθεί σε τέσσερα αγαπημένα μαγαζιά της πόλης (“The Boston’s”, Μουσικό Καφέ “Σείριος”, Wine Bar “Xinomavro”, Wine shop & Bar “Whole Bunches”).
Η βραδιά αυτή υπόσχεται να μας βάλει στο κλίμα με ζωντανή μουσική, χαλαρή ατμόσφαιρα και φυσικά, τα πρώτα ποτήρια Ξινόμαυρου. Το κάθε μαγαζί από τα παραπάνω θα έχει μία διαφορετική “ομάδα” κρασιών για να επιλέξετε. Με κάθε εισιτήριο μπαίνετε στην κλήρωση για τέσσερις φιάλες Μαγκνουμ Νάουσα ( 4 νικητές, από μία φιάλη ο καθένας). Η κλήρωση θα γίνει στο τέλος της έκθεσης και οι νικητές θα ανακοινωθούν στα social media του συνδέσμου “Νάουσα Οίνος”.
Το Σάββατο και την Κυριακή, το κτήριο Βέτλανς θα αποτελέσει το επίκεντρο των εκδηλώσεων. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά κρασιά των οινοποιείων της Νάουσας, να γνωρίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά και να ανακαλύψουν τις ιστορίες που κρύβει κάθε ετικέτα.
Το Σάββατο, η εμπειρία εμπλουτίζεται με τρεις σημαντικές παράλληλες δράσεις, που εξερευνούν τη μοναδικότητα της οινικής ταυτότητας της περιοχής. Οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται στην ανάδειξη της Νάουσας ως κορυφαίου προορισμού οινοτουρισμού, στην πολυπλοκότητα του Ξινόμαυρου και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν οι υποπεριοχές και τα αμπελοτόπια της Νάουσας. Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του κρασιού, όπως ο Παύλος Γκέκας, ο Στέφανος Κόγιας και η Χαρούλα Σπινθηροπούλου, θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με το κοινό, εμπλουτίζοντας τη συζήτηση με ενδιαφέροντα στοιχεία και οπτικές.
Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στα οινοποιεία της Νάουσας και στις δυνατότητες που προσφέρει ο οινοτουρισμός στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις των οινοποιείων, να μάθουν για τη διαδικασία παραγωγής του Ξινόμαυρου και να ζήσουν από κοντά την αυθεντική εμπειρία της ναουσαίικης φιλοξενίας.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις