Σύνταγμα: Μια ιδιαίτερη έκθεση τροφίμων με “άρωμα” Θεσσαλίας – Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει μια μοναδική έκθεση τροφίμων στο Μετρό του Συντάγματος
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ως στόχο την ανάδειξη της μοναδικής ταυτότητας των θεσσαλικών προϊόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα, αυθεντικότητα και σύνδεση με την τοπική παράδοση. Η χθεσινή εκδήλωση με τίτλο «η γευστική και πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας», μιας Περιφέρειας με πλούσια αγροτική και γαστρονομική παράδοση, έφερε στο προσκήνιο τη δυναμική της θεσσαλικής παραγωγής, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που παράγονται από15 καταξιωμένες αγροτικές Ενώσεις και Συνεταιρισμούς του ευλογημένου θεσσαλικού κάμπου.
Καλωσορίζοντας το κοινό, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των Θεσσαλών και του αθηναικού κοινού στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας να ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια των αγροτικών προιόντων, σημειώνοντας ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.
Ευχαρίστησε δε το προσωπικό της ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας για την άρτια διοργάνωση της Έκθεσης.
Ο ΥΠΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στον χαιρετισμό του υποστήριξε ότι «η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω της πιστοποίησης είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Τα προϊόντα της Θεσσαλίας διαθέτουν εξαιρετική διατροφική αξία και μπορούν να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στις διεθνείς αγορές, φέρνοντας προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Θεσσαλία λόγω φυσικών καταστροφών, η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της να προχωρήσουν μπροστά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δημ. Κουρέτα για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει την σπουδαία αυτή Έκθεση, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιεί για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος των Θεσσαλών παραγωγών»
Στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της Περιφέρειας, απονέμοντας τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρ. Κέλλας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Κατερίνα Παπακώστα, οι βουλευτές Λάρισας κ.κ. Χρ. Καπετάνος, Μαξ. Χαρακόπουλος, Βας. Κόκκαλης, Λ. Λιακούλη, Καρδίτσας κ.κ. Ασημ. Σκόνδρα, Γ. Κωτσός, Τέλης Σπανιάς, Ηρακλείου Κρήτης Μανώλης Χνάρης, οι δήμαρχοι Τρικκαίων (και πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας) Ν. Σακκάς, Λάρισας Αθ. Μαμάκος, Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, Τεμπών Γ. Μανώλης, Τυρνάβου Στ. Τσικριτζής, Μετεώρων Λ. Αβραμόπουλος, η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Εύη Δραμαλιώτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Αττικής Στέφανος Κούτρας, ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Π. Σατολιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Χρ. Γιακουβής.
Αναλυτικότερα οι Συνεταιρισμοί που συμμετάσχουν στην έκθεση με τα προϊόντα τους:
Aγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου – Δολίχης «Ο Βοσκός» Βοσκοτύρι Λιβαδίου ΠΓΕ
Ένωση Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου ΠΓΕ (οίνος λικέρ, αφρώδης οίνος ποιότητας, αφρώδης οίνος ποιότητας αρωματικού τύπου, ημιαφρώδης οίνος, οίνος από λιαστά σταφύλια)
Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου, αχλάδι κρυστάλλι Τυρνάβου
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας “οξυγόνο των Αγράφων”, οίνος “ΠΟΠ Πλαγιές Αγράφων”.
Συνεταιρισμός Παραγωγής Εμπορίας Μεταποίησης Φρούτων και Καστάνων Μελιβοίας «Αθανάτη», κάστανο Μελιβοίας ΠΟΠ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής Εμπορίας ροδάκινων – βερίκοκων και βάμβακος Καλοχωρίου, Αμύγδαλο Τεμπών ΠΓΕ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής & Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Πλατυκάμπου, εντόπιο σκόρδο Πλατυκάμπου ΠΟΠ
Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελακίων κάστανο Αμπελακίων ΠΟΠ
Αγροτικός Συνεταιρισμός ορεινά μήλα Αγιάς ΠΓΕ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πυργετού, ακτινίδιο Δέλτα Πηνειού ΠΓΕ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, κάστανα Πηλίου ΠΟΠ
Αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων “Ο Ενιπέας”, ρεβίθια Αμοργός Φαρσάλων ΠΓΕ
Αγουρέλαιο Πτελεού δήμος Αλμυρού
Τσάι Ολύμπου Καλλιθέα Καρυά
Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Παρασκευή (17-1) και Σάββατο (18-1) 9.00-21.00.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις