Εύκολη και έτοιμη σε λίγα λεπτά μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο
Η συνταγή από τη food blogger Χρυσαυγή Μπόμπολα
Με τέσσερα μόλις βασικά υλικά και ψήσιμο για 40 περίπου λεπτά θα έχετε έτοιμη αυτή τη λαχταριστή μακαρονόπιτα.
Η συνταγή από τη food blogger Χρυσαυγή Μπόμπολα.
Υλικά
500 γραμμάρια ριγκαντόνι ή πένες (1 πακέτο)
500 γραμμάρια φέτα σκληρή και πικάντικη
3 αυγά
1 ½ lt γάλα φρέσκο
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 τσιμπιές μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς στον αέρα όση ώρα ετοιμάζουμε την πίτα.
Αδειάζουμε στο ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 40Χ25 εκατοστών τα ζυμαρικά.
Βάζουμε στο μούλτι τα αυγά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ρευστό μίγμα.
Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών μέσα στο πυρέξ με τα ζυμαρικά.
Κατόπιν προσθέτουμε την φέτα την οποία θρυμματίζουμε μέσα στα χέρια μας
Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με ένα μεγάλο κουτάλι.
Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω και να σταθεροποιηθεί, περίπου δηλαδή 35-40 λεπτά.
Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε περίπου για 10-15 λεπτά να σταθεί πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Tips:
-Το ταψί ή το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε δεν χρειάζεται να το έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει. Αυτή η πίτα επίσης δεν έχει καθόλου λιπαρή ουσία.
-Τα αυγά είναι απαραίτητο να τα χτυπήσουμε στο μούλτι και όχι με το χέρι (ή με το σύρμα) όπως κάνουμε στην ομελέτα διότι θέλουμε το ασπράδι να σπάσει εντελώς! Είναι βασικό βήμα της συνταγής αυτό.
-Τη φέτα μπορούμε είτε να την θρυμματίσουμε μέσα στα χέρια μας είτε να την τρίψουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή ακόμα και να την λιώσουμε με το πιρούνι. Εξαρτάται από το πόσο θέλουμε να την βλέπουμε μέσα στο φαγητό.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις