Πώς είναι το νέο Jackson Hall μετά την επένδυση της «Βενέτη»
![Πώς είναι το νέο Jackson Hall μετά την επένδυση της «Βενέτη»](https://www.foodlife.gr/wp-content/uploads/2025/02/jackson-hall-veneti-jackson-hall-giorgossfakianakis-7-1200x800.jpg)
Κύρια επιδίωξη ήταν το εμβληματικό στέκι της Αθήνας να διατηρήσει το ύφος και την ατμόσφαιρα του κλασικού
Τις πόρτες του άνοιξε ξανά το θρυλικό στέκι Jackson Hall στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, στο Κολωνάκι.
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μίσθωσε το κτήριο συνολικής επιφάνειας 845 τ.μ. το 2015 και υλοποίησε συνολική επένδυση ύψους 7 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το γκρέμισμα του αρχικού κτηρίου, τις αδειοδοτήσεις, την κατασκευή του νέου κτηρίου, τον εξοπλισμό του καταστήματος και τα ενοίκια που έχουν πληρωθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Κύρια επιδίωξη ήταν το νέο VENETI Jackson Hall να διατηρήσει το ύφος και την ατμόσφαιρα του κλασικού Jackson Hall. Για τη δημιουργία του, το κτήριο κατεδαφίστηκε και χτίστηκε από την αρχή. Ενώ αρχικά διέθετε ημιυπόγειο, ημιόροφο και πρώτο όροφο, ανασκευάστηκε πλήρως και διαθέτει πλέον το Artisan Bakery, ένα σύγχρονο αρτοποιείο στο ισόγειο, ένα εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιόροφο και το Βar-Restaurant στον πρώτο όροφο.
American Bar–Restaurant
Με ναυαρχίδες τα σήματα Jackson’s Burgers και Pizza Mia και με Σεφ τον Jean Louis Capsalas, το εστιατόριο προσφέρει κλασικές προτάσεις από αμερικάνικη κουζίνα.
Πιάτο υπογραφή είναι τα Jackson’s Premium Burgers, αυθεντικό αμερικάνικο burger και η Pizza Μia σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, με φρέσκα υλικά και αφράτη αμερικάνικη ζύμη όπως το 1960. Το μενού συνοδεύουν cocktails από το Bar αλλά και μεγάλη ποικιλία κρασιών.
Στο Bar–Restaurant ο χώρος είναι διακοσμημένος με αυθεντικά αμερικάνικα memorabilia και retro αναφορές που δημιουργούν αμερικάνικη ατμόσφαιρα εποχής. Το κλασικό στέκι του Κολωνακίου θα φιλοξενεί τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, μεσημέρι και βράδυ, live σχήματα με αμερικάνικη μουσική των ‘60s και των ‘70s.
Artisan Bakery: Το αρτοποιείο του μέλλοντος
Με ένα ζωντανό εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιόροφο, το Αrtisan Bakery έχει όλες τις προδιαγραφές του «αρτοποιείου του μέλλοντος»: Αρτοποιοί ζυμώνουν και φουρνίζουν τα ψωμιά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.
Το Αrtisan Bakery ξεχωρίζει κυρίως για τη νέα σειρά Patisserie JACKSON που δημιουργήθηκε ειδικά για το VENETI Jackson Hall. Η ομάδα που την υπογράφει αποτελείται από τους τρεις Pastry Chef, Νικόλα Νικολακόπουλο, Ζήση Γκούντα και Γιάννη Ασπρούλη. Δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση δύο κορυφαίων Γάλλων Pastry Chef, του François Daubinet, Executive Pastry Chef & Consulting και του πολυβραβευμένου Franck Michel, Chef Pâtissier & Διεθνής Σύμβουλος Ζαχαροπλαστικής.
Παράλληλα, τα «ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ 1967», η νέα σειρά παγωτών με παλιές συνταγές από την εποχή που ιδρύθηκε η εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Αrtisan Bakery.
Το Αrtisan Bakery προσφέρει café και μοναδικές γευστικές εμπειρίες όλη τη μέρα: Στον χώρο της αρτοποιίας, εμπνευσμένοι, επίλεκτοι αρτοποιοί με διεθνείς διακρίσεις, δημιουργούν καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από κάθε περιοχή της Ελλάδας, της Ευρώπης και από κάθε γωνιά του κόσμου ενώ μια ομάδα διάσημων Ελλήνων Σεφ δημιουργεί πιάτα ημέρας και φρέσκιες σαλάτες. Στον χώρο του Café, τα σήματα Café Umberto και TAILOR MADE COFFEE ROASTERS δίνουν πολλαπλές επιλογές όπως και οι χυμοί της σειράς GREEN.
Όλα τα προϊόντα του Artisan Bakery και του Bar–Restaurant διατίθενται με delivery, μέσω της Wolt και της e–food.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις