Το ελληνικό κοντοσούβλι κατέκτησε την κορυφή σε λίστα του Taste Atlas

Ακόμη ένα ελληνικό πιάτο στο top-50
Στην κορυφή της λίστας του γαστρονομικού οδηγού Taste Atlas που περιλαμβάνει τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό στον κόσμο, βρέθηκε το ελληνικό κοντοσούβλι συγκεντρώνοντας βαθμολογία 4,7.
«Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος, μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια σουβλισμένα και μαγειρεμένα αργά σε ψησταριά, σαν γύρο ή σουβλάκι. Η μαρινάδα περιέχει συνήθως συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί.
Μετά το μαρινάρισμα, το κρέας περνάει σε ένα μεγάλο σουβλάκι και ψήνεται σε ανοιχτή φλόγα, που έχει σαν αποτέλεσμα μια πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα με ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό. Το μαγειρεμένο κρέας σερβίρεται συνήθως σε χοντρές φέτες, συχνά συνοδεύεται από πίτα, σάλτσα τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, μεταξύ άλλων συνοδευτικών» αναφέρει το Taste Atlas.
Στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα με χοιρινό ξεχωρίζει ακόμη ένα ελληνικό. Πρόκειται για τη γουρνοπούλα που βρίσκεται στη 48η θέση με βαθμολογία 4,3.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις