Ιδανικό για τα πρωινά του Σαββατοκύριακο, light και γεμάτο απόλαυση αλλά και ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τις μπανάνες που έχουν μαυρίσει. Κατάλληλο και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.
Η συνταγή για μπανανόψωμο με κανέλα από τη σελίδα vegan times από την Emma Roche
Υλικά:
1 κ.σ σπόροι chia ή αλεσμένοι σπόροι λιναριού
3 κ.σ νερό
2 μεγάλες μπανάνες, πολύ ώριμες
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή μία δόση βανιλίνης
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ baking powder
1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
1 και 2/3 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
Για το πασπάλισμα
3 κ.γ καστανής ζάχαρης
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μακρόστενη φόρμα κέικ 25 εκ. Σε ένα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε τους σπόρους chia ή τους λιναρόσπορους με το νερό κι ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπωλ κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και το μείγμα σπόρων & νερού, κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το baking powder, και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ απαλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύουμε τα επιπλέον 3 κ.γ. ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα μας. Κατόπιν, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30′-35′. Για να ελέγξουμε εάν έχει ψηθεί, βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κι αν βγει σχεδόν καθαρό τότε το μπανανόψωμο μας είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 5′ πριν το αφαιρέσουμε από την φόρμα για να κρυώσει. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάντε εγγραφή στο newsletter του foodlife.gr για να μαθαίνετε ο,τι συμβαίνει στον κλάδο των τροφίμων και του λιανεμπορίου στην Ελλάδα αλλά και τις νέες διατροφικές τάσεις σε όλον τον κόσμο