Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων-Oύζου-Gin: Αυτά είναι τα ποτά που διακρίθηκαν

Freepik
Στο 84% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο
Συνολικά 69 αποστάγματα-ούζα-gin από Ελλάδα και Κύπρο βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αποσταγμάτων-Oύζου-Gin που πραγματοποιήθηκε από 25 έως 27 Φεβρουαρίου.
Έπειτα από τρεις ημέρες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των δειγμάτων, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το Σάββατο 1 Μαρτίου. Δόθηκαν 20 χρυσά μετάλλια, 23 ασημένια μετάλλια και 26 χάλκινα μετάλλια.
Κατά τη διάρκεια της 25ης διοργάνωσης του Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, με πρόεδρο του διαγωνισμού τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, 30 έμπειροι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους Masters of Wine, Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, συγκροτώντας έξι επιτροπές, αξιολόγησαν 1.030 δείγματα. Από αυτά, τα 83 αφορούσαν αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης, ούζο και τζιν, προερχόμενα από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η κατηγορία των αποσταγμάτων έχει τη δική της αυτόνομη κριτική επιτροπή με Πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Ματθίδη DipWSET.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 84% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αναβαθμισμένη ποιότητα των αποσταγμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2025.
Το καλύτερο απόσταγμα του διαγωνισμού ήταν το «Τσίπουρο Σταλιά Σταλιά Single Barrel/Τσίπουρο», της εταιρείας «Οινοποιία Κοτρότσος Ι.Κ.Ε».
Το καλύτερο ούζο του διαγωνισμού ήταν το «Ούζο Βρυσσάς», της εταιρείας «Βρυσσάς Α.Ε»
Το καλύτερο Gin του διαγωνισμού ήταν το «Merlin London Dry Gin», της εταιρείας «Ποτοποιία Λάζαρης»
Δείτε τα αποτελέσματα του 11ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων-Ούζου-Gin εδώ
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις