Συνταγή: Vegan «θαλασσινή» μακαρονάδα

Pixabay
Η συνταγή από τη Barilla
Πώς μπορείτε να απολαύσετε μία μακαρονάδα με «θαλασσινό» άρωμα αν ακολουθείτε vegan διατροφή;
Η συνταγή από τη Barilla αποτελεί μια εναλλακτική φτιαγμένη με σάλτσα με βάση την τομάτα και μια ποικιλία από ξηρούς καρπούς και φύκια για να μιμούνται τις γεύσεις της θάλασσας.
Υλικά:
Υλικά
320 γρ | Barilla® Spaghetti No.5 |
150 γρ | Κάσιους, μουλιασμένα και στραγγισμένα |
2 | Φύλλα φύκια nori, σκόνη |
120 ml | Vegan λευκό κρασί |
20 γρ | Κάπαρη |
15 γρ | Σταφίδες |
20 γρ | Κουκουνάρι |
250 γρ | Πελτέ τομάτας |
15 γρ | Κρέμα μουστάρδας |
– | Νερό Kombu |
10 γρ | Φύκια kombu |
1,5 | Λίτρο νερό |
150 γρ | Τομάτες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε λωρίδες |
40 ml | Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) |
1 | Σκελίδα σκόρδο |
1 | Ματσάκι βασιλικό, χοντροκομμένο |
– | Αλατοπίπερο |
– | Λάδι τσίλι ή θρυμματισμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά) |
Εκτέλεση:
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε μια νύχτα ή βράζετε τα κάσιους για 30 λεπτά. Κόβετε τα κάσιους σε κύβους 1 εκ.
- Μουλιάζετε τα kombu φύκια σε νερό για 30 λεπτά σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό. Ανάβετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά για να πάρετε τον ζωμό kombu.
- Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα μουλιασμένα ή βρασμένα κάσιους, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και την κάπαρη. Συνεχίστε να προσθέτετε έως και 4 κουτάλες νερό Kombu ενώ μαγειρεύετε.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
- Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα προσθέτετε στη σάλτσα και τα σοτάρετε.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις