Ποιο κρασί ταιριάζει με τον παραδοσιακό οβελία

Πολλές οι γεύσεις στο πασχαλινό τραπέζι, πολλές και οι επιλογές για το κρασί με το οποίο θα το συνοδέψετε.

Ποιοι είναι όμως οι ιδανικοί συνδυασμοί για κάθε πιάτο

Με τους πρώτους μεζέδες  και όσο το αρνάκι σιγοψήνεται, ιδανική «παρέα» είναι λίγο τσίπουρο, ούζο ή ένα ποτήρι ροζέ ή λευκό κρασί. Τα τυριά, μπορούν να συνοδευτούν με ένα Ασύρτικο ή με μια καλοφτιαγμένη ρετσίνα με μεστή γεύση.

Για το κυρίως γεύμα και τον παραδοσιακό οβελία, μπορείτε να γεμίσετε τα ποτήρια σας  με έναν ερυθρό, ξηρό οίνο, με καλή οξύτητα που ταιριάζει ιδανικά.

Αν το κρέας είναι ψητό στο φούρνο,  προτιμήστε ένα πιο ελαφρύ, λιγότερο επιθετικό κρασί, όπως το Αγιωργίτικο. Όπως επίσης κι ένα Ασύρτικο ή Ξινόμαυρο τα οποία συνδυάζονται ιδανικά, ανάλογα φυσικά και με τη μαρινάδα του αρνιού.

Μία φρέσκια, με χαρακτηριστική οξύτητα Μαντινεία, ταιριάζει με το αρνάκι φρικασέ, ένα πιάτο που λεμονάτο και λιπαρό καθώς είναι,  αναζητά άρωμα και οξύτητα.

Για το …φινάλε και το επιδόρπιο του τραπεζιού, ιδανική επιλογή αποτελεί ένα μοσχάτο της Σάμου αλλά και ένα Σαντορινιό Vinsanto.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις