Τη Μεγάλη Πέμπτη ή εναλλακτικά το Μεγάλο Σάββατο, η παράδοση θέλει το βάψιμο των αυγών.

Πώς θα πετύχουμε τα τέλεια, κατακόκκινα τα αυγά για το πασχαλινό τραπέζι;

1. Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Αφήστε τα αυγά εκτός ψυγείου για 3 ώρες πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία για να τα βάψετε και βράστε τα αφού τα τοποθετήσετε σε κρύο νερό. Αν δοκιμάσετε να βάλετε τα κρύα αυγά σε ήδη βραστό νερό, το πιθανότερο είναι ότι θα σπάσουν λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας.

2. Προσθέστε αλάτι

Η προσθήκη μιας πρέζας αλατιού θα βοηθήσει ώστε να μη σπάσουν κατά το βράσιμο ενώ θα διευκολύνει και το ξεφλούδισμα κατά την κατανάλωσή τους.

3. Κάτω από κρύο νερό μετά το βράσιμο

Μόλις βράσουν τα αυγά, τοποθετήστε τα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος και να αποτραπεί ο κρόκος να σχηματίσει μια λιγότερο ελκυστική πράσινη κρούστα γύρω τους.

4.  Ξύδι για έντονο κόκκινο χρώμα 

Για να έχουν ζωηρό χρώμα,  μην ξεχάσετε να προσθέσετε ξύδι στην κατσαρόλα με το νερό.

Και, τέλος, δώστε λίγη λάμψη στα αυγά σας σκουπίζοντάς τα με μια χαρτοπετσέτα με ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις