Ο chef Δημήτρης Μιχαηλίδης μέσα από ένα βίντεο στο Instagram μας δείχνει βήμα - βήμα τη διαδικασία

Πεντανόστιμη παραδοσιακή μαγειρίτσα με τον πιο εύκολο τρόπο.

Ο chef Δημήτρης Μιχαηλίδης μέσα από ένα βίντεο στο Instagram μας δείχνει βήμα – βήμα τη διαδικασία.

Υλικά

1.200 γρ. συκωταριά αρνίσια
130 γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. λευκό κρασί
2,,5 λίτρα νερό
2 κ.γ. αλάτι
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
110 γρ. ρύζι γλασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι, ξύσμα
Μαυροπίπερο
2 λεμόνια
2 αυγά

Εκτέλεση:

Γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλε μέσα την αρνίσια συκωταριά.

Άφησε να βράσει για 15′ σε δυνατή φωτιά με μισό καπάκι σκεπασμένο.

Πέταξε το νερό και σούρωσε τη συκωταριά.

Ξέπλενε ελαφρώς με νερό και ψιλόκοψέ την.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόταρε για 1’-2′.

Πρόσθεσε τη συκωταριά και συνέχισε το σοτάρισμα για 4’-5′.

Ρίξε μέσα το κρασί, ανακάτεψε και μόλις εξατμιστεί προσέθεσε το νερό και άφησε να βράσει με κλειστό καπάκι για 30′.

Πρόσθεσε το αλάτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και άφησε να βράσει για άλλα 5′ με κλειστό καπάκι.

Ρίξε μέσα το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, ανακάτεψε και άφησε να βράσει για 10′ με κλειστό καπάκι.

Αφαίρεσε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού, ανακάτεψε και βάλε λίγο μαυροπίπερο.

Άφησε να κρυώσει για 5′.

Βάλε στο μπλέντερ τα αυγά, το χυμό λεμονιού και χτύπα τα.

Χύσε το αυγολέμονο σε ένα μπολ και πρόσθεσε μία κουτάλα από τη μαγειρίτσα σε αυτό ανακατεύοντας ταυτόχρονα με σύρμα.

Επανέλαβε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.

Κρατώντας μία σίτα πάνω από τη κατσαρόλα, ρίξε μέσα όλο το αυγολέμονο και ανακάτεψε καλά.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις