Η συνταγή από το lurpak

Έναν διαφορετικό και γρήγορο τρόπο για απολαύσετε το αρνί στο πασχαλινό τραπέζι, αντί για τη σούβλα ή τον φούρνο, αποτελεί η παρακάτω συνταγή από το lurpak.

Υλικά (4 μερίδες)

3 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
8 αρνίσια παϊδάκια, χωρίς το λίπος
αλάτι, κόσερ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το δεντρολίβανο και τον χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε τα αρνίσια παϊδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι όλα τα συστατικά να αναμειχθούν καλά.
Θερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει, τα αρνίσια παϊδάκια και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν στο κέντρο.

Αλείφουμε με μουστάρδα Ντιζόν και σερβίρουμε αμέσως

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις