Νόστιμες και πολύ εύκολες σούπες αποτοξίνωσης για τη διατροφή σας μετά το Πάσχα

Δείτε τις δύο συνταγές
Πολύ νόστιμες και πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που θα βελτιώσουν την υγεία σας, αυτές οι σούπες είναι ιδανικές για αποτοξίνωση μετά τα εορταστικά τραπέζια του Πάσχα.
Σούπα λαχανικών
Υλικά
8 κολοκύθια (τριμμένα ή ψιλοκομμένα)
2 καρότα ( τριμμένα ή ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι ανιθο(ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι σέλινο(ψιλοκομμένο)
1 χούφτα σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
8 φύλλα μαρούλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
χυμό λεμονιού (οσο θελετε)
αλάτι-πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
σελινόριζα χοντροκομμένη
1 κούπα λάχανο (λευκό ή μωβ)
μια ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με αλάτι και νεράκι τόσο όσο να τα σκεπάσει.
Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος και τον χυμό λεμονιού.
*Αν θέλουμε μπορούμε με το ραβδομπλέντερ να την κάνουμε βελουτέ. Μπορούμε να προσθέσουμε ότι αλλο λαχανικό μας αρέσει, όπως επίσης και κουρκουμά ή κρόκο Κοζάνης. Μπορείτε να βάλετε και ψιλοκομμένες ντομάτες όπως επίσης και σπιτικό ζωμό κοτόπουλο.
Σούπα με σπανάκι και μπρόκολο
Υλικά
Σπανάκι (45 γρ.)
1 κλωνάρι σέλινο
2 κεφάλια μπρόκολο
5 σκελίδες σκόρδου (25 γρ.)
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (15 γρ.)
Εκτέλεση
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε το νερό.
Στη συνέχεια, προσθέστε το πλυμένο σπανάκι χωρίς τους μίσχους.
Μετά, κόψτε το σέλινο και προσθέστε το.
Κόψτε το σκόρδο και προσθέστε το.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο.
Τέλος, σερβίρετε και αλατοπιπερώστε για να δώσετε εντονότερη γεύση.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις