Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε... αλλιώς το πασχαλινό τσουρέκι

Νόστιμα και πολύ εύκολα γλυκά με το τσουρέκι που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι ή εάν απλώς θέλουμε να το αξιοποιήσουμε αλλιώς.

Κορμός με τσουρέκι

Ο κορμός, ένα πιο εύκολα γλυκά, γίνεται πεντανόστιμος αντικαθιστώντας τα μπισκότα με τσουρέκι.

Υλικά

5 φέτες τσουρέκι
4 κ.σούπας κακάο
1 αυγό
κονιάκ
200- 250γρ μαργαρίνη (ανάλογα την ποσότητα τσουρεκιού που θα βάλετε)

Εκτέλεση

Κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τη μαργαρίνη.
Μόλις το μείγμα γίνει ενιαίο προσθέτουμε το αυγό, το λικέρ και το κακάο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια από το τσουρέκι και ανακατεύουμε πολύ.
Πάνω σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα και το τυλίγουμε σε σχήμα κυλίνδρου.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για να «δέσει» καλά.

Extra tips

Αντί για κονιάκ μπορείτε να βάλετε λικέρ ή παλαιωμένο τσίπουρο για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση. Μέσα στο μείγμα μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς.

Αυγοφέτες με τσουρέκι

Το french toast γίνεται το ίδιο νόστιμο με τσουρέκι να δίνει μια μοναδική γεύση.

Υλικά

1 μπαγιάτικο τσουρέκι κομμένες σε φέτες (ιδανικά ίδιου πάχους)
3 αυγά
3 κούπες φρέσκο γάλα
2,5 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
λίγη κανέλα
7κ.ς. βούτυρο
4 φράουλες (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
λίγο μέλι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.
Μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα βάζουμε μία- μία τις φέτες τσουρεκιού.
Έπειτα, τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με μέλι και φράουλες.

Πουτίγκα με τσουρέκι

Υλικά

5 φέτες τσουρέκι
3 αυγά
2,5 κουταλιές βούτυρο
2,5 κούπες πλήρες γάλα
μισή κούπα ζάχαρη
λίγες σταφίδες
1 βανίλια
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβουμε το τσουρέκι και μεγάλες μπουκιές και το βάζουμε στο ταψάκι, το οποίο έχουμε πρώτα βουτυρώσει.
Ρίχνουμε τις σταφίδες πάνω από τα κομμάτια του τσουρεκιού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα τσουρέκια κοιτάζοντας προσεχτικά να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε την πουτίγκα αφού έχουμε προσθέσει από πάνω ζάχαρη άχνη.

Extra tip:

Στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια μήλου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις