Το «μυστικό» για να σπάσετε τα αυγά των … αντιπάλων σας στο πασχαλινό τραπέζι

Πώς θα... νικήσετε στην πασχαλινή μάχη
Κι όμως η Φυσική έχει σχέση και με την παραδοσιακή «μάχη» των ημερών, δηλαδή …το σπάσιμο του κόκκινου αυγού.
«Τα δομικά υλικά, το τσόφλι είναι δομικό υλικό, έχουν μεγάλη αντοχή στη θλίψη και θέλουμε οι δυνάμεις να πάνε στο κέλυφος συμμετρικά, όπως στα παλιά γιοφύρια. Έτσι όταν χτυπάμε δύο αυγά, αν χτυπήσουμε ακριβώς στην κορυφή το αυγό μας θα αντέξει τη σύγκρουση» εξηγεί η επιστημονική συνεργάτης του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Τίνα Νάντζου.
Όπως προσθέτει, διαλέγουμε πάντα το πιο μικρό και καλοβρασμένο αυγό, που είναι πιο ανθεκτικό και χτυπάμε πάντα στην κορυφή του αυγού μας για να αντέξει το κέλυφος.
Δείτε το παρακάτω βίντεο:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις