Η ιστορία του περίφημου ελληνικού παραδοσιακού προϊόντος.

Τα 50 χρόνια του κλείνει φέτος ένα από τα πλέον γευστικά, διάσημα και αγαπημένα εδέσματα της χώρας, το οποίο δε λείπει σχεδόν από κανένα ελληνικό τραπέζι και όχι μόνο. Η περίφημη βαρελίσια φέτα Καλαβρύτων γίνεται 50 ετών και γιορτάζει. Η γέννηση του παραδοσιακού προϊόντος με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης έγινε στο τυροκομείο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων το 1972 . Με τη συγκεκριμένη επέτειο σηματοδοτούνται 50 χρόνια αγνών πρώτων υλών από τις μικρές ορεινές φάρμες των 1.100 παραγωγών του Συνεταιρισμού, 50 χρόνια παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής.

Το 1972 ιδρύεται στα Καλάβρυτα και ξεκινά παραγωγή εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος για τυροκομικά προϊόντα, μέσω της συγκέντρωσης και αξιοποίησης του ποιοτικού γάλακτος της ευρύτερης περιοχής, σε συνεταιριστική βάση που είχε αρχικό σημείο εκκίνησης το 1963.

Εδώ και 50 χρόνια, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα από αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται από τις ορεινές φάρμες των κτηνοτρόφων-παραγωγών μας, και γράφει τη δική του μοναδική ιστορία στον τομέα της τυροκομίας και γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ελλάδα.

Το κύριο προϊόν είναι η περίφημη βαρελίσια φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, που γίνεται ανάρπαστη χάρη στην ξεχωριστή, πλούσια γεύση και τη σταθερή ποιότητά της.

Ενώ, η φέτα παράγεται με τις παραδοσιακές μεθόδους τυροκομίας της περιοχής και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου ωριμάζοντας για 3 μήνες σε βαρέλια οξιάς, πριν καταλήξει στα τραπέζια μας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις