Πότε "ανοίγουν" οι αιτήσεις και ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 1.000.000 ευρώ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 250.000 ευρώ ή έως το 25% του τζίρου τους μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Covid 19 (Γ’ κύκλος) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB . Δεδομένης της εγγύησης του Ταμείου Εγγυοδοσίας, η δικαιούχος επιχείρηση απολαμβάνει χαμηλότερο επιτόκιο στο δάνειο και πολύ λιγότερες εξασφαλίσεις.

Χρήση των δανείων μπορούν να κάνουν, και νεοσυσταθείσες εταιρείες, ενώ η διάρκειά τους μπορεί να φτάσει έως και τους 60 μήνες, συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος 24 μηνών. Για την συμμετοχή στο Ταμείο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αρχικά στο ependyseis.gr και στη συνέχεια να απευθυνθούν στην τράπεζα της επιλογής τους.

Οι Τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank, η Attica Bank,η Παγκρήτια Συν. Τράπεζα, η Συν. Τράπεζα Καρδίτσας, η Συν. Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και η Συν. Τράπεζα Χανίων.

Για τα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις που χορηγούνται μέσω του ταμείου, δίνεται εγγύηση ύψους 80% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και στόχος του προγράμματος είναι ικανοποίηση των αναγκών ρευστότητας που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και του πλήγματος που προκάλεσε ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στόχος είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών ρευστότητας που προκύπτουν ως συνέπεια της επιδημικής κρίσης του COVID 19. Όλα τα δάνεια πρέπει να εκταμιευθούν το αργότερο μέχρι την 30.06.2022.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις