Το μότο της έκθεσης είναι «ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους».

Μια ευκαιρία να δοκιμάσουν νέα οινικά προϊόντα και να διαπιστώσουν από κοντά το πάθος και το μεράκι των μικρών παραγωγών από όλη την ελληνική περιφέρεια έχουν όλοι οι λάτρεις του κρασιού στις 3 και 4 Απριλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Μικρών Οινοποιών στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι εκθέτες-μέλη της οικογένειας του ΣΜΟΕ είναι πρόθυμοι να δείξουν και να μιλήσουν για τα κρασιά που παράγουν δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη, πιστεύοντας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και θέλοντας με πάθος να καταδείξουν ότι η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα δεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Το μότο της έκθεσης είναι «ξεχωριστά κρασιά από ξεχωριστούς ανθρώπους», εννοώντας με τον προσδιορισμό «ξεχωριστός» τον τρόπο όχι μόνο που καλλιεργούνται τα αμπέλια, αλλά και την ιδιαίτερη οικογενειακή οινική κουλτούρα που επικοινωνείται στην έκθεση.

Η Έκθεση Μικρών Οινοποιών πλαισιώνεται και από δύο παράλληλες εκδηλώσεις ως εξής:

Το κλασικό master class γευσιγνωσίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου,16.00-18.00 με τίτλο «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;» και εισηγητή τον Παύλο Γκέγκα, ο οποίος θα περιγράψει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα αμπελουργικά γνωρίσματα επιλεγμένων οίνων, ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσει να διερευνήσει τη θέση που πιθανώς κερδίζουν στο σύγχρονο οινικό γίγνεσθαι. (Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ με απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).

Και μια καινοτόμα πρόταση για φέτος με ένα πάνελ συζήτησης που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Απριλίου, 13.00-15.00 με τίτλο Εστίαση: η επόμενη ημέρα και πού να «εστιάσουμε» και στο οποίο συμμετέχουν οι:

  • Λευτέρης Λαζάρου, Σεφ, Ιδιοκτήτης ΒΑΡΟΥΛΚΟ
  • Νίκος Λουκάκης: Founder / Co-owner NOAH Athens & Pure Tinos – Principal Modern Sommelier WSPC – Board Member Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
  • Άγγελος Ρέντουλας, Αρχισυντάκτης Γαστρονομικών Εκδόσεων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Και συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης.

Η συζήτηση θα δώσει το πλαίσιο «ύπαρξης» και λειτουργίας του εστιατορίου στην εποχή μετά την πανδημία που μπορεί να έχει μια επιτυχημένη πορεία με συνοδοιπόρο το «ελληνικό κρασί», εκμεταλλευόμενο τις ευκαιρίες της εντοπιότητας, της εποχικότητας και της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των κρίσιμων αλλαγών λόγω υγειονομικών μέτρων, αύξησης κόστους, αλλαγής προφίλ προσωπικού, ελλείψεων σε πρώτες ύλες και αποθέματα, δυσκολιών στην εφοδιαστική αλυσίδα. (Απευθύνεται μόνον σε επαγγελματίες του κλάδου χωρίς κόστος εισιτηρίου αλλά απαραίτητη προϋπόθεση την προεγγραφή στην Έκθεση).

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις