Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία απέκτησαν την ΑΓΝΟ έναντι 7,7 εκατ. ευρώ
Η κίνηση αφορά στο ακίνητο, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το εμπορικό σήμα.
Το εργοστάσιο και το εμπορικό σήμα της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ ανήκει πλέον στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία έπειτα από την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού που έλαβε χώρα την Πέμπτη 31/03. Στην εταιρεία είχε μπει λουκέτο εδώ και 8 χρόνια ενώ είχαν προηγηθεί και άλλοι δύο συνεταιρισμοί το 2018 και το 2019 οι οποίοι ήταν ατελέσφοροι. Ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία φαίνεται να ήταν ο μοναδικός πλειοδότης της ΑΓΝΟ. Η κίνηση αφορά στο ακίνητο, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το εμπορικό σήμα της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ.
Η εταιρεία ΑΓΝΟ περνά στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία
Πιο συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορούσε στην εκποίηση της έκτασης 132.239 τετραγωνικών μέτρων στις περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων Περιβολακίου, Λαγυνών και Καβαλλαρίου μαζί με τα κτίρια και τον εξοπλισμό, του κατοχυρωμένου εμπορικού σήματος ΑΓΝΟ και όλων των άλλων κατοχυρωμένων από την ΑΓΝΟ εμπορικών σημάτων. Στο εξής τα χρήματα που θα προέλθουν από την συγκεκριμένη κίνηση και μετά την υπογραφή των συμβολαίων με τους νέους αγοραστές, θα διατεθούν για την ικανοποίηση των προνομιακών οφειλετών όπως είναι ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι και τράπεζες.
Η ιστορία της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ
H ΑΓΝΟ ιδρύθηκε το 1950 στη Θεσσαλονίκη ως συνεταιριστική επιχείρηση της Ένωσης Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, ενώ πέντε χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στην Ελλάδα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ξεκίνησε η κατασκευή του νέου εργοστασίου της στον Λαγκαδά, ενώ στις διαφημίσεις της τότε πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Γκάλης, όντας ακόμα παίκτης του Άρη.
Ωστόσο το 2003 η εταιρεία περιήλθε στην κατοχή της έταιρης βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιονηχανίας, Κολιός, η οποία ήταν η μοναδική που είχε καταθέσει προσφορά στον διαγωνισμό που υλοποίησε η Αγροτική Τράπεζα. Μάλιστα η ΑΓΝΟ πέρασε στα χέρια της Κολιός χωρίς καμία επιβάρυνση από χρέη, ενώ ο επιχειρηματίας, Νίκος Κολιός την απέκτησε τότε με προκαταβολή 1,2 εκατ. ευρώ και δανειζόμενος ακόμα 10 εκατ. ευρώ από την Αγροτική. Η εταιρεία παρ’ όλ’ αυτά δεν κατάφερε ποτέ να ορθοποδήσει.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις