Γ. Γεωργαντάς: Η ιχθυοκαλλιέργεια «πρεσβευτής» της Ελλάδας στο εξωτερικό
Ο υπουργός μίλησε στο 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας για τις προοπτικές του κλάδου
«Πρεσβευτή» της ανάπτυξης που προβάλλει τη μοναδικότητα των ελληνικών χαρακτηριστικών και της γαστρονομίας της χώρας μας, χαρακτήρισε τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια –Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια».
Ο υπουργός μίλησε για τις προοπτικές και τις τάσεις του κλάδου, επισημαίνοντας τα επιτυχημένα, εξωστρεφή και ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Αναφέρθηκε στην περαιτέρω διεύρυνση της πιστοποίησης, στον επιτυχημένο επιχειρηματικό προσανατολισμό της τονίζοντας κυρίως τη δυναμική του κλάδου της Ιχθυοκαλλιέργειας, μέσω της αυξανόμενης παραγωγής και των νέων επενδύσεων. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της ανθεκτικής, βιώσιμης και γαλάζιας ανάπτυξης, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη μεταποίηση και το σεβασμό στον καταναλωτή.
Ο Γ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη συνεχούς ευθυγράμμισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και δρώμενα και παρακολούθησης των διεθνών πρακτικών, όσον αφορά την ευζωϊα και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αξιοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΕ για την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες και τη θάλασσα. Όπως επεσήμανε, είναι πολύ σημαντική η σύνδεση των προϊόντων και της προβολής τους, με τα μοναδικά ελληνικά χρώματα, τη θάλασσα και τον τουρισμό. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον κλάδο και ο κύριος παραγωγός για την τσιπούρα και το λαβράκι, καλύπτοντας το 53% της αξίας των παραγόμενων προϊόντων της Ε.Ε
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις