Το Πάσχα έχει τη μυρωδιά αυτής της συνταγής!

Της Κατερίνας Φραγκάκη 
Βοηθός: Θοδωρής Χριστούλιας 

Συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια: 

1 ¼ αλεύρι.

6 αυγά.

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο Ολλανδίας και Κέρκυρας μέχρι 300 γρ. και κάτι.

3   χαρτάκια βανίλια.

3 κουταλάκια κοφτά αμμωνία.

½ κιλό ζάχαρη.

ποτήρι του τσαγιού γάλα.

Εκτέλεση:

Λιώνω το βούτυρο στη λεκάνη μαζί με την ζάχαρη, ρίχνω τα αυγά ως έχουν και τα χτυπώ αρκετή ώρα. Προσθέτω την βανίλια το γάλα με την αμμωνία (γάλα – αμμωνία είναι μαζί στο ίδιο ποτήρι) μετά σιγά – σιγά το αλεύρι. Τα πλάθω καλά τα βάζω στο ταψί  και τα περνάω  με αυγό. Τα ψήνω 15 – 20 λεπτά σε 200ο . Καλό θα ήταν να φτιάχνω τη ζύμη το μεσημέρι και να την πλάθω το απόγευμα, γίνονται πιο αφράτα. Επίσης φτιάχνω τη ζύμη πιο χαλαρή ώστε να κολλάνε στα χέρια, γι΄ αυτό τα πλάθω βάζοντας στα χέρια λίγο βούτυρο.

Χρόνος προετοιμασίας 4 ώρες.  

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις