Φτιάξτε αυτήν την απίστευτα ελαφριά συνταγή για mousse λεμονιού μέσα σε λίγα λεπτά, με μόλις 4 υλικά!
Η πιο δροσερή και ελαφριά mousse, έτοιμη στη στιγμή
Αν ψάχνετε για ένα ανάλαφρο, δροσερό επιδόρπιο για να το σερβίρετε ανήμερα το Πάσχα μετά την κρεατοφαγία, αυτή η συνταγή σας ταιριάζει απόλυτα. Προσωπικά μου αρέσει σε μια τέτοια ημέρα με βαριά φαγητά να κλείσω το γεύμα μου με ένα ελαφρύ γλυκάκι που θα μου αλλάξει τέλεια την γεύση από τα αλμυρά εδέσματα της ημέρας χωρίς να επιβαρύνει περαιτέρω το στομάχι μου. Όσοι το δοκιμάσουν θα νομίζουν ότι περάσατε ώρες στην κουζίνα για να το παρασκευάσετε, αλλά η συνταγή μας ετοιμάζεται σε μόλις περίπου 5 λεπτά.
Χρειάζεστε μόνο τρία ή τέσσερα συστατικά για να φτιάξετε mousse λεμονιού (6 – 7 μερίδες)
Συστατικά
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
250 γρ. τυρί κρέμα ή κρέμα καρύδας
2/3 φλιτζανιού γιαούρτι
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Εάν πρόκειται να φτιάξετε την εκδοχή με το τυρί κρέμα, αφήστε το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων, ή ένα μπλέντερ θα έχετε πιο αφράτο αποτέλεσμα, επειδή ενσωματώνει αέρα μέσα στη mousse. Ωστόσο, ακόμα και αν τα αναμείξετε με ένα πιρούνι, η υφή μπορεί να μην είναι η ίδια, αλλά θα έχει την ίδια ωραία γεύση! Εφόσον δεν υπάρχουν αυγά στη mousse, δεν χρειάζεται ψήσιμο για παστερίωση και μετά το ανακάτεμα απλώς μεταφέρετε τη γέμιση σε ποτήρια ή μπολ της επιλογής σας.Μην παραλείψετε το ξύσμα λεμονιού καθώς είναι αυτό που δίνει στη mousse την κλασική της γεύση λεμονιού. Μπορείτε επίσης να το φτιάξετε χωρίς ζάχαρη, εάν χρησιμοποιήσετεερυθριτόλη, υγρή ή σε σκόνη στέβια ή το γλυκαντικό της επιλογής σας. Για veganεκδοχή, απλώς χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας veganγιαούρτι και κρέμα καρύδας.
Προτάσεις σερβιρίσματος υπάρχουν πολλές όπως πχ να το σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια, πάνω από τριμμένο μπισκότο τύπου digestive ή σε μπολ με βατόμουρα και σαντιγί καρύδας. Δοκιμάστε το με φρέσκο δυόσμο και από πάνω λεπτές φέτες λεμονιού ή ανακατέψτε το με βρώμη για την παρασκευή ενός overnightoatmealπου θα απογειώσει το πρωινό σας γεύμα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις