Παγωτό ρακόμελο και παγωτό μουστάρδα! Οι πιο περίεργες γεύσεις παγωτού στην Αθήνα
Εσύ θα δοκίμαζες τα πιο ιδιαίτερα παγωτά της πόλης;
Αγαπάς το παγωτό αλλά έχεις βαρεθεί τις κλασσικές γεύσεις; Ευτυχώς τα ζαχαροπλαστεία και τα παγωτατζίδικα της Αθήνας δεν θα σε αφήσουν ποτέ ανικανοποίητο αφού έχουν βρει τον τρόπο να δημιουργούν τις πιο περίεργες και ταυτόχρονα νόστιμες γεύσεις παγωτού. Συνδυάζοντας παραδοσιακά ελληνικά υλικά και γεύσεις που έχουμε συνηθίσει σε άλλη μορφή παράγουν τα πιο περίεργα παγωμένα γλυκίσματα που έχεις συναντήσει. Αυτές είναι μερικές από τις πιο περίεργες γεύσεις παγωτού στην Αθήνα.
Παγωτό ρακόμελο, Fatto a manno
Το Fatto a manno είναι ξακουστό για τις ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού που δημιουργεί με συνταγές που αποδίδουν φόρο τιμής στα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Στα καταστήματά του σε Περιστέρι, Παλαιό Φάληρο και Θεσσαλονίκη θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις παγωτό με γεύση ρακόμελο, ριζόγαλο, ανθότυρο και μπουγάτσα. Μάλιστα, η gelateria είχε δημιουργήσει κατά την περίοδο της σαρακοστής και νηστίσιμο παγωτό ταχίνι με θυμαρίσιο μέλι.
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι
Ζησιμοπούλου 86, Παλαιό Φάληρο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Παγωτό Ρικότα με Aperol, Le Greche
Στο Le Greche εκτός από καταπληκτικά γλυκά θα βρεις και ξεχωριστά παγωτά με τις γεύσεις ρικότα με Aperol και φλούδες περγαμόντο αλλά και ανθόγαλα με καραμελωμένα μήλα και μπισκότο κανέλας να ξεχωρίζουν. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις επίσης την εξαιρετική γεύση Πάβλοβα αλλά και παγωτό με granola για ένα ιδιαίτερο πρωινό!
Μητροπόλεως 16, Αθήνα
Λυκούργου 2, Νέο Ψυχικό
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σορμπέ αγγούρι, ΚΟΚΚΙΟΝ
Στο ζαχαροπλαστείο ΚΟΚΚΙΟΝ θα δοκιμάσεις εξαιρετικά παγωτά σε γεύσεις όπως αλμυρή καραμέλα, καρύδα ή Αρμανιάκ
με Σταφίδες Κορίνθου. Αλλά σίγουρα πρέπει να εξερευνήσεις και τα σορμπέ του με πιο ιδιαίτερο αυτό με το αγγούρι το οποίο μάλιστα σερβίρεται σε βαζάκι. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το σορμπέ με μύρτιλλο, βατόμουρο και φραγκοστάφυλο αλλά και το σορμπέ μανταρίνι με τζίντζερ.
Πρωτογένους, 2, Αθήνα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Παγωτό μουστάρδα, ΤΟΥΛΑ
To ζαχαροπλαστείο Τούλα άνοιξε για πρώτη φορά το 1920 στην Κωνσταντινούπολη και μετά από 44 χρόνια ήρθε στο Παγκρατι. Είναι διάσημο για πολλά γλυκά του, αλλά για ένα είναι ξακουστό: το παγωτό μουστάρδα. Φτιαγμένο με 40 συστατικά μεταξύ των οποίων ανθόνερο, πραγματικό μέλι, καραμελομένα αμύγδαλα και πρόβειο παραδοσιακό ακατέργαστο βιολογικό γάλα, το παγωτό αυτό δεν περιέχει φυσικά μουστάρδα αλλά έχει το χρώμα της και υπέροχη γεύση που αξίζει να δοκιμάσεις.
Ευτυχίδου 41, Παγκράτι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης: Αγαπάς το ταχίνι; 3 ξεχωριστές γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις