Η Ελλάδα είναι στην τέταρτη θέση των προμηθευτών της χώρας σε σιτηρά

Σημαντική άνοδο (κατά 73%) σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές σκληρού σίτου στην Τυνησία το 2021, οι οποίες βρέθηκαν στην τρίτη θέση των ελληνικών προϊόντων που εξάγονται στην χώρα της Αφρικής. Η αξία του σκληρού σιταριού έφτασε στα 28.998.464 ευρώ σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2020 (ήταν στα 16.787.235 ευρώ).

Mεγάλη αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές σκληρού σίτου στην Τυνησία 

Η Τυνησία είναι μια σταθερή αγορά για αυτό το εξαιρετικής ποιότητας ελληνικό προϊόν καθώς δίνεται έμφαση στην επάρκεια και εξασφάλιση άρτου στη χώρα και μάλιστα τα σχετικά προϊόντα είναι επιδοτούμενα και πολύ φθηνά ώστε να είναι διαθέσιμα και μάλιστα σε αφθονία και στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα.

Η Ελλάδα είναι στην τέταρτη θέση των προμηθευτών σε σιτηρά και οι εξαγωγές αφορούν στο σύνολό τους σχεδόν, σκληρό σίτο.  Η Τυνησιακή Κυβέρνηση ασκεί έλεγχο στις εισαγωγές των περισσότερων δημητριακών μέσω του αρμόδιου Οργανισμού Office des Céréales που λειτουργεί ως μονοπώλιο και φροντίζει για τον επαρκή εφοδιασμό της αγοράς με διεθνείς διαγωνισμούς που καθορίζουν τους όρους ποιότητας και λοιπές προδιαγραφές.

Η Τυνησία έχει ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν ποσοστά κατανάλωσης σιτηρών στη Βόρεια Αφρική. Στν πέμπτη θέση παραμένει το βαμβάκι, οι εξαγωγές του οποίου επίσης επίσης υπερτριπλασιάστηκαν. Οι εξαγωγές ελληνικού βαμβακιού το 2020 είχαν αξία 2.168.160 ευρώ, ενώ το 2021 έφτασαν στα 2.168.160 ευρώ.  Οι εξαγωγές βαμβακιού διατηρούν θετικές προοπτικές καθώς τροφοδοτούν την τυνησιακή κλωστοϋφαντουργία, έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της τυνησιακής βιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης: 

Μεγάλη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Βόρεια Μακεδονία

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις