Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, πτώσεις δέντρων και αντικειμένων

Προβλήματα έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία που έφερε η απότομη επιδείνωση του καιρού σε πολλούς δήμους της Αττικής. Συνολικά κατεγράφησαν 150 κλήσεις στην πυροσβεστική για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Συγκεκριμένα, προβλήματα με πτώσεις δέντρων από ισχυρούς ανέμους αντιμετωπίζουν οι περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσος, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν ώστε να απομακρύνουν δέντρα και αντικείμενα και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία σε σημεία που έχει διακοπεί. Επίσης πολλές περιοχές αντιμετώπισαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Μικροπροβλήματα κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Ταυτόχρονα, κλειστή είναι η γραμμή Ρίο-Αντίρριο. Με πρακτικό και κατόπιν απόφασης του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Λευκίμμης-Κέρκυρας.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά τις πρωινές ώρες, αύριο προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικoί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις