Τέσσερα μοναδικά ελληνικά μέλια που αξίζει να δοκιμάσεις
To FoodLife ανακαλύπτει τα πιο ιδιαίτερα μέλια της ελληνικής μελισσοκομίας και αγοράς
Η 20η Μαΐου είναι αφιερωμένη στην μέλισσα και το μοναδικό υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόν που παράγει και έχουμε την τύχη να καταναλώνουμε. Το μέλι έχει μοναδικά διατροφικά οφέλη και η Ελληνική Μελισσοκομία έχει να επιδείξει αναρίθμητα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μέλια που θα βρεις στην αγορά τα οποία συνδυάζονται με άλλα προϊόντα της ελληνικής γης και υπερτροφές δημιουργώντας μοναδικά αποτελέσματα.
Τα πιο ιδιαίτερα μέλια της ελληνικής αγοράς
Μέλι Θυμαρίσιο με Μύρτιλο, Χρυσόμελο
Η εταιρεία Χρυσόμελο δημιούργησε ένα νέο καινοτόμο προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ένζυμα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες κ.α. Το θυμαρίσιο μέλι μας σε συνδυασμό με το Ελληνικό Μύρτιλο, έδωσε ένα απίθανο γαστρονομικό και υψηλής θρεπτικής αξίας αποτέλεσμα! Ο συνδυασμός των δύο αυτών ποιοτικών προϊόντων δίνει μια εξαιρετική γλυκόξινη γεύση κι ένα μεθυστικό άρωμα. Για τους λάτρεις της μαγειρικής το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες χρήσεις και συνταγές όπως σε πάρα πολύ ωραίες και δροσερές σαλάτες, σε gourmet γλυκά ή για ένα πολύ πλούσιο γεμάτο ενέργεια πρωινό! Το «Χρυσόμελο» από το Πλατύ Μεσσηνίας στην Ιαπωνία
Μέλι με σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι, Μελισσοκομία Αρτέμιδος
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη γευστική πρόταση, ένα μέλι από αγριολούλουδα και βότανα μαζί με σταφίδες μουλιασμένες σε μαύρο ρούμι. Το αρίστης ποιότητας μέλι της επιχείρησης εξάγεται από την κερήθρα με την κλασική μέθοδο της φυγοκέντρισης, χωρίς θερμική επεξεργασία. Συλλέγεται και οδηγείται στα βαρέλια ηρεμίας όπου παραμένει για τουλάχιστον 10 ημέρες. Στα κορυφαία προϊόντα τους περιλαμβάνεται το μέλι κουμαριάς, το μέλι πορτοκαλιάς, το μέλι με κανέλλα Κεϋλάνης, με καρύδια και με κομμάτια κερύθρας.
Μέλι με Γανόδερμα, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων υπάρχει μια μοναδική υπερτροφή την οποία αξίζει να δοκιμάσεις. Συνδιάζοντας δυο superfoods της ελληνικής γης παρήγαν το εξαιρετικό βιολειτουργικό προϊόν μέλι με γανόδερμα, με καραμελένιο άρωμα και ξεχωριστή κρεμώδη – πουδρένια υφή. Αποτελεί τη μίξη διατροφικών συνηθειών αρχαίων λαών, όπως οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι, με ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του «μανιταριού της αθανασίας», όπως λέγεται το Γανόδερμα, σε συνδυασμό με την υψηλή διατροφική αξία του μελιού της βελανιδιάς, δημιουργούν ένα προϊόν που αποτελεί πηγή ενέργειας και ενισχύει τον μεταβολισμό. Είναι το βέλτιστο αντίδοτο στην κόπωση, ενισχύει τη ζωτικότητα, την αντοχή, και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιολογικό μέλι από Γαλάζιο Αγκάθι Χαράδρας Βίκου, NOMAD
Πλούσιο και αρωματικό μέλι με έντονη και ξεχωριστή επίγευση που συλλέγουμε από τους μυστικούς τόπους του ξακουστού φαραγγιού. Ένα πλούσιο αρωματικό και λουλουδάτο μέλι που παράγεται από μια μεγάλη ποικιλία από σπάνια βότανα και αγριολούλουδα, συμπεριλαμβανομένου του γαλάζιου αγκαθιού. Αυτό το μέλι συλλέγεται από την περιοχή της Χαράδρας του Βίκου στην Ήπειρο. Έχει μια ξεχωριστή επίγευση και μια έντονη γεύση άγριων λουλουδιών. Λόγω της σπανιότητάς του, παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις