Σουβλάκι: Αυξάνεται η τιμή, μειώνεται η κατανάλωση
Το τυλιχτό σουβλάκι ήδη από τον Μάρτιο είχε αυξηθεί κατά 10 – 15%
Φόβους για ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στο παραδοσιακό μας σουβλάκι εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελουσούλης μιλώντας στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κλάδου τόνισε πως η ακρίβεια έχει πλήξει κάθε τομέα των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τις ανατιμήσεις στο τυλιχτό που έχουν γίνει ήδη αισθητές. «Οτιδήποτε μπαίνει στο μαγαζί μας, από πρώτες ύλες μέχρι υλικά συσκευασίας και φυσικά ή ενέργεια έχει αυξηθεί», τονίζει.
Ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στο σουβλάκι: Που θα φτάσει η τιμή του
Το τυλιχτό σουβλάκι ήδη από τον Μάρτιο είχε αυξηθεί κατά 10 – 15% σε σχέση με την τιμή του το περασμένο φθινόπωρο και πλέον στα περισσότερα ψητοπωλεία της Αττικής κυμαίνεται κοντά στα 3,20 – 3,30 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,50 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ πάνω από τα 3,50 ευρώ πωλείται σε κάποια νησιά. Αντίστοιχα με το «τυλιχτό» έχει αυξηθεί και το καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό κατά περίπου 0,40 λεπτά φτάνοντας στα 2,10- 2,20 ευρώ αλλά και η μερίδα τηγανητές πατάτες, κατά μέσο όρο 0,30 – 0,50 λεπτά.
Ως αποτέλεσμα των ανατιμήσεων στο προϊόν αλλά και της γενικότερης ακρίβειας που επικρατεί στην αγορά, οι παραγγελίες στα ψητοπωλεία όλο και λιγοστεύουν. Στην Αττική η πτώση στην κατανάλωση αυτή στιγμή αγγίζει έως και το 15%, ενώ μεγαλύτερη μείωση στις παραγγελίες διαπιστώνουν οι επαγγελματίες στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης φτάνει το 30% σε σύγκριση με πέρσι.
«Περιμένουμε να σταθεροποιηθούν οι τιμές στην αγορά για να μπορέσουμε και εμείς να διαμορφώσουμε τους καταλόγους μας χωρίς αλλαγές. Το θετικό είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε νέες αυξήσεις», σημειώνει ο κ. Αγγελουσούλης.
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις