Ο Αλέξανδρος Λεμονής εισάγει κρασιά υψηλής ποιότητας

Του Δημήτρη Χριστούλια

Ο Αλέξανδρος Λεμονής δεν σταματά να σε εκπλήσσει ποτέ, λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά. Όταν πριν από περίπου 3 χρόνια πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την εισαγωγή και εμπορία εκλεκτών κρασιών από τα καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε την μεγάλη ανταπόκριση που θα έχουν. Με σύμμαχο την ποιότητα ο Αλ. Λεμονής κατάφερε, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας ,να τοποθετήσει τα κρασιά του Ιταλού σχεδιαστή Σαλβατόρε Φεραγκάμο και του γνωστού σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, αλλά και πολλά ακόμη από την Ιταλία, την Αργεντινή και την Ισπανία σε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Μιλώντας στο FoodLife δηλώνει αισιόδοξος ότι η αγορά του κρασιού θα κινηθεί ακόμη καλύτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με την έλευση χιλιάδων τουριστών στην χώρα μας. «Τα κρασιά που εμπορευόμαστε ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και τις ανταγωνιστικές τιμές. Πλέον έχουμε την δυνατότητα να παραδίδουμε καθημερινά στους πελάτες μας τις ποσότητες που επιθυμούν», τονίζει χαρακτηριστικά o Αλ. Λεμονής. Συνομιλώντας με τον γνωστό επιχειρηματία δεν θα παραλείπαμε να τον ρωτήσουμε για το πώς προέκυψε η ενασχόλησή του με το κρασί.

Όπως επισημαίνει αφορμή στάθηκαν τα συχνά ταξίδια που έκανε στην Ιταλία προκειμένου να δειγματίσει προϊόντα του γνωστού οίκου, να τα εισάγει στην Ελλάδα για να διατεθούν μέσα από τα καταστήματα Καλογήρου. Στις επαφές με μέλη της οικογένειας Φεραγκάμο, πάντα είχε την ευκαιρία να πίνει ένα ποτήρι κρασί, από το οινοποιείο της γνωστής ιταλικής οικογένειας που βρίσκεται στο χωριό Il Boro στην Τοσκάνη. Η γνωριμία αυτή στάθηκε και η αφορμή για να μυηθεί ο Αλ. Λεμονής στον μαγευτικό δρόμο του καλού κρασιού. 

Η οικογένεια Φεραγκάμο έχει μετατρέψει το χωριό Il Borro σε έναν οινοποιητικό παράδεισο, δίνοντας στα κρασιά το όνομα του χωριού. Τα κρασιά Il Borro μπορεί πλέον να τα βρει κάποιος και στην Ελλάδα, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία και καταστήματα με delicatessen. Με στόχο να εισάγει premium κρασιά απ’ όλον τον κόσμο ο Αλ. Λεμονής δημιούργησε την εταιρεία ASL Luxury Wines μέσω της οποίας εισάγει αποκλειστικά στην Ελλάδα εκτός από τα κρασιά IL Borro και Castiglion del Bosco από τη Τοσκάνη που ανήκει και αυτό στην οικογένεια  Ferragamo, τα κρασιά του διάσημου σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού του κινηματογράφου Φράνσις Φορντ Κόπολα από τη Καλιφόρνια, το luxury boutique  Ego Bodegas από τη Jumila  της Ισπανίας και τo διάσημο κρασί Malbec του οινοποιείου Alpasion από τη Mendoza της Αργεντινής. Συνολικά η ASL Luxury Wines εισάγει 20 κορυφαίες ετικέτες κρασιών.

«Η εταιρεία μας ξεκίνησε τη πορεία της έχοντας ως γνώμονα ότι το κρασί είναι life style  και στόχος μας είναι να το περάσουμε, αν και πρωτάρηδες, στο ευρύ κοινό», τονίζει ο Αλ. Λεμονής, προσθέτοντας ότι, «το κρασί είναι απόλαυση, είναι ένας τρόπος να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις να ταξιδεύεις μέσα από τις γεύσεις». Στόχος του είναι να εισάγει αποκλειστικά κρασιά, υψηλής ποιότητας, από όλον τον κόσμο που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο ίδιος καθημερινά, θα επισκεφθεί επιλεγμένα σημεία πώλησης και ξενοδοχεία προκειμένου να δειγματίσει τα προϊόντα και να προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει την υψηλή ποιότητα των κρασιών στους υποψήφιους συνεργάτες του.   

κρασιά Φεραγκάμο

Αλέξανδρος Λεμονής

Το «μικρόβιο» του πωλητή 

Ο ίδιος, δηλώνει ότι στα τόσα χρόνια ενασχόλησής του με τον χώρο της μόδας έμαθε να σέβεται τον καταναλωτή και να προσπαθεί να του προσφέρω τα καλύτερα. «Το κάναμε με την οικογενειακή επιχείρηση πολλά χρόνια, το έμαθα από τους γονείς μου Κομνηνό και Μαρίνα Λεμονή οι οποίοι μας δίδαξαν πολλά και αφιέρωσαν πολλές ώρες για να μας μεταλαμπαδεύσουν αξίες και ιδανικά», τονίζει χαρακτηριστικά.   

Η στροφή από  το χώρο της μόδας στο χώρο του κρασιού και γενικά του ευ ζην δεν με φοβίζει, μπορώ να πω είναι μια πρόκληση, και έχοντας το μικρόβιο της πώλησης της αγαπημένης μου και αείμνηστης γιαγιάς μου Άννα Καλόγηρου δεν φοβάμαι τίποτα, το αντίθετο παίρνω δύναμη», τονίζει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι «το εύκολο είναι να τα παρατάς, το δύσκολο είναι να σηκώνεσαι και να δημιουργείς».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις