Εστίαση: Αύξηση τζίρου 27% το α΄τρίμηνο του 2023 – Ποιες περιοχές ξεχώρισαν
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Αύξηση 27% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών για το σύνολο του κλάδου των υπηρεσιών εστίασης το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Συγκεκριμένα ανήλθε σε 1.525.622.347 ευρώ ενώ για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών μεγαλύτερη από 1,0%, μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (42,4%) και η μικρότερη αύξηση (12,5%) στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.
Τον Μάρτιο 2023, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 162.257.336 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 131.246.388 ευρώ.
Αύξηση και στον τζίρο των καταλυμάτων
Αύξηση 28,6% κατέγραψε και ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου των καταλυμάτων το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Ανήλθε σε 375.267.348 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών μεγαλύτερη από 1,0% η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (70,9%) και η μικρότερη (6,9%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.
Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2023 ανήλθε σε 129.556.710 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 36,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.
Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των Καταλυμάτων και των Υπηρεσιών Εστίασης ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2023 ανήλθε σε 291.814.046 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28,9% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022.
Για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2022 μεγαλύτερη από 1,0% , η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάρτιο 2023 σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2022 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας (49,1%) και η μικρότερη αύξηση (2,3%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις