Λιγότερο κόκκινο κρέας, περισσότερο κοτόπουλο: Πώς άλλαξε η διατροφή των Ελλήνων
Η κατανάλωση πουλερικών αυξήθηκε κατά 15,1% από το 2009 στο 2023
Μείωση στην κατανάλωση των βασικών ζωικών πρωτεϊνών κατά περίπου 16% και περίπου 1 κιλό λιγότερο κρέας μηνιαίως – με εξαίρεση το κοτόπουλο – δείχνει η έρευνα του ΙΕΛΚΑ σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και τις αλλαγές που συντελέστηκαν από το 2009 στο 2023.
Αναλυτικά, παρατηρείται μείωση της δαπάνης για πηγές πρωτεΐνης, ενδεικτικά το μοσχαρίσιο κρέας κατά-18% και το κρέας από αιγοπρόβατα κατά 40%.
Σε ότι αφορά στη μέση μηνιαία κατανάλωση σε ποσότητες, στο κρέας από βοοειδή παρατηρήθηκε μείωση 31,3% από προβατοειδή και αιγοειδή 42,9%. Αντίθετα η κατανάλωση πουλερικών αυξήθηκε κατά 15,1%.
Στην έρευνα επισημαίνονται επίσης τα οφέλη από τις συγκεκριμένες διατροφικές αλλαγές.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις