Τι συμβαίνει με το ψωμί που έχει συμπεριληφθεί στο "καλάθι του νοικοκυριού"

Το “καλάθι του νοικοκυριού” που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου έχει φέρει στο “τραπέζι” και το ενδεχόμενο επέκτασής τους και σε άλλους κλάδους όπως αυτοί των κρεοπωλών και των αρτοποιών. Ωστόσο, η πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1 ξεκαθάρισε πως οι αρτοποιοί δεν συζητούν κάτι τέτοιο ενώ ανέφερε και τους λόγους που το λεγόμενο, “καλάθι του αρτοποιού”, δεν θα ήταν δυνατό να υλοποιηθεί.

“Αυτή ήταν μία πρόταση του υπουργού, όχι υποχρεωτική. Αυτό δεν μπορεί να γίνει για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι ακόμα και τη στιγμή, που μιλάμε, η τιμή κιλού ψωμιού στον φούρνο ξεκινάει από 2,85 μέχρι 3,15 όταν στο σούπερ μάρκετ ξεκινάει από τα 4 ευρώ, άρα εκλείπει ο λόγος, έχουμε με διαφορά το φθηνότερο ψωμί”, τόνισε η πρόεδρος.

“Δεύτερον, οι αυξήσεις, που βλέπουμε να γίνονται στα άλλα καταναλωτικά αγαθά, δεν έχουν καμία σχέση με το ψωμί. Έγινε μία αύξηση τον Μάρτιο του 2022 της τάξης του 10-15%, από ‘κει και πέρα οι τιμές παραμένουν σταθερές και προσπαθούμε να τις κρατήσουμε σταθερές. Τρίτον, από το 2010 τα αρτοποιεία έχουν δείξει το κοινωνικό τους πρόσωπο, έχουμε δώσει εξετάσεις επιτυχείς γιατί βοηθούσαμε, βοηθάμε και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους έχουν πρόβλημα, τους οικονομικά ασθενέστερους. Δεν υπάρχει αρτοποιός, ο οποίος θα αρνηθεί σε κάποιον, που έχει είτε λιγότερα χρήματα, είτε καθόλου χρήματα να του δώσει ψωμί. Άρα λοιπόν, όλο αυτό στα αρτοποιεία συνηγορεί στο να μην υπάρξει κάποιο “καλάθι του αρτοποιού”. Άλλωστε, είμαστε 14.400 σε όλη την Ελλάδα, ένα νούμερο, το οποίο είναι απαγορευτικό για να κάνουμε συντεταγμένα τέτοιες ενέργειες γιατί και δε χρειάζονται και περιμένουμε να δούμε και όλοι τι θα είναι το καλάθι του νοικοκυριού, που δε θα είναι κάτι ιδιαίτερο, δε θα έχει κάποια επιτυχία, συμπλήρωσε”.

“Καλάθι του νοικοκυριού”: Τι συμβαίνει με το ψωμί 

Όσον αφορά την συμπερίληψη του ψωμιού στο “καλάθι του νοικοκυριού”, η κ. Κουκουμέρια ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για το φρέσκο ψωμί αλλά για το κατεψυγμένο. “Ζητήσαμε να μην μπει το φρέσκο ψωμί, ζητήσαμε στο καλάθι του νοικοκυριού να μπει το ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη, αυτό, που πολύς κόσμος δε γνωρίζει ότι είναι από κατεψυγμένη ζύμη, οπότε θα έχει και αυτή τη σήμανση. Ο υπουργός βρήκε το αίτημά μας θετικό, οπότε το ψωμί, που θα έχει το καλάθι του νοικοκυριού θα είναι το κατεψυγμένο ψωμί”.

Διαβάστε επίσης: 

Είδος πολυτελείας το ψωμί – Περιορίζουν την ποσότητα οι καταναλωτές – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις