Δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων αντιμετωπίζουν οι αλυσίδες εστίασης

Έλλειψη σε εργαζόμενους για να καλύψουν τις ανάγκες τους από την κουζίνα και τον μπουφέ έως και το σέρβις διαπιστώνουν οι αλυσίδες εστίασης.

Δεν είναι πλέον μόνο οι επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές που «πάσχουν» από προσωπικό αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη μάλιστα τη διάρκεια του χρόνου.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είχε επισημάνει πρόσφατα ο κ. Αντώνης Σταύρου, επικεφαλής του ομίλου Καστελόριζο στον οποίο απασχολούνται περί τους 500 εργαζόμενους συνολικά. Συγκεκριμένα ο κ. Σταύρου σημείωνε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων για τα καταστήματα του ομίλου παρά το γεγονός ο μέσος καθαρός μισθός που δίνεται, ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Αντίστοιχα είναι όσα ανέφερε πριν από λίγες μέρες και η Simona Mancinelli, διευθύνουσα σύμβουλος της Premier Capital Ελλάς , που έχει τη διαχείριση των McDonald’s στην Ελλάδα. Η κ. Mancinelli παρατήρησε την τελευταία διετία, όπως είπε στη χώρα μας, τη δυσκολία στο να βρεθούν εργαζόμενοι για τα καταστήματα της αλυσίδας, εκτιμώντας ότι αρκετοί από όσους εργάζονταν παλαιότερα στην εστίαση στρέφονται πλέον σε άλλες δραστηριότητες.

Το πρόβλημα σύμφωνα με στελέχη της εστίασης, αναμένεται να ενταθεί όσο φτάνουμε στην τουριστική σεζόν κατά την οποία πολλοί εργαζόμενοι θα επιλέξουν να μετακινηθούν και να εργαστούν στα νησιά. Και στις τουριστικές περιοχές ωστόσο όπως σημείωναν από το περασμένο καλοκαίρι οι επιχειρηματίες της εστίασης, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις