Τα 5 “χρυσά” tips για τέλεια κατακόκκινα πασχαλινά αυγά
Το βάψιμο των αυγών δεν είναι και πολύ απλή δουλειά, καθώς μπορεί να μην θέλει κόπο, θέλει όμως.... τρόπο
Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών, το οποίο γίνεται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη ή -αν κανείς δεν προλάβει- το μεγάλο Σάββατο.
Το βάψιμο των αυγών δεν είναι και πολύ απλή δουλειά, καθώς μπορεί να μην θέλει κόπο, θέλει όμως…. τρόπο! Πώς θα μας βγουν όμως τέλεια, κατακόκκινα τα αυγά για το Πάσχα;
Τα χρυσά tips για τέλεια κατακόκκινα πασχαλινά αυγά
-Έχετε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Όταν βράζετε τα αυγά βεβαιωθείτε ότι είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήστε τα εκτός ψυγείου για 3 ώρες πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία για να βάψετε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά σας και βράστε τα αφού τα τοποθετήσετε σε κρύο νερό. Αν δοκιμάσετε να βάλετε τα κρύα αυγά σε ήδη βραστό νερό, το πιθανότερο είναι ότι θα σπάσουν λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας.
-Προσθέστε αλάτι
Η προσθήκη μιας πρέζας αλατιού θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το σπάσιμο των αυγών σας κατά το βράσιμό τους, ενώ θα διευκολύνει και το ξεφλούδισμα τους κατά την κατανάλωσή τους.
-Τοποθετήστε τα κάτω από κρύο νερό
Μόλις βράσουν τα αυγά, τοποθετήστε τα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος και να αποτραπεί ο κρόκος να σχηματίσει μια λιγότερο ελκυστική πράσινη κρούστα γύρω τους.
-Χρησιμοποιήστε ξύδι για έντονο κόκκινο χρώμα
Για να έχουν ζωηρό χρώμα τα πασχαλινά αυγά σας, μην ξεχάσετε να προσθέσετε ξύδι στην κατσαρόλα με το νερό, διαφορετικά το πιο πιθανό είναι να έχετε ροζ και ωχρά αυγά. Τέλος, δώστε λίγη λάμψη στα αυγά σας σκουπίζοντάς τα με μια χαρτοπετσέτα με ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις