Τα «μυστικά» για το σούβλισμα του οβελία – Ο απαραίτητος εξοπλισμός
Οι μερακλήδες, αν δεν θέλουν λερωθούν με τα κάρβουνα, μπορούν να επιλέξουν ψησταριά υγραερίου για το πασχαλινό ψήσιμο
Το ψήσιμο του οβελία θέλει «τέχνη» αλλά και τα απαραίτητα gadgets από τον ψήστη.
Ο ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, Νίκος Καρώνης, μίλησε στην ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας τα μυστικά για το τέλειο ψήσιμο.
«Πρέπει να έχουμε την ψησταριά μας» είπε, δείχνοντας μια πτυσσόμενη ψησταριά που μπορεί μπορεί να μεταφερθεί στην εξοχή.
Επίσης «πρέπει να προσέχουμε τα ξύλα που θα πάρουμε να μην είναι pellet, μελαμίνες τα οποία και κάπνα δημιουργούν και δίνουν κακή γεύση στο κρέας. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όταν χρησιμοποιούμε κάρβουνο να είναι πιστοποιημένο», είπε ο κ. Καρώνης προτρέποντας τον κόσμο να προμηθευτεί ξυλοκάρβουνα. Οι μερακλήδες, αν δεν θέλουν λερωθούν με τα κάρβουνα, μπορούν να επιλέξουν ψησταριά υγραερίου για το πασχαλινό ψήσιμο, εφιστώντας την προσοχή στην κατάσταση του λάστιχου του υγραερίου στις ήδη υπάρχουσες.
«Ο χώρος ψεκασμού θα πρέπει να είναι καθαρός και να μην έχει επάνω λίπη από προηγούμενη χρήση ή σκόνες για να γίνει σωστά το ψήσιμο» είπε ο κ. Καρώνης δείχνοντας παράλληλα τι πρέπει να έχει κάποιος για να μην ταλαιπωρηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Μοτέρ, μεβράνες σιλικόνης και κατάλληλες τσιμπίδες και σουβλες είναι επίσης ορισμένα από τα εργαλεία που θα πρέπει να έχει προμηθευτεί κάθε ψήστης για το Πάσχα.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις