Ακριβότερα 23,1% τα γαλακτοκομικά και 19,8% τα κρέατα μέσα σε έναν χρόνο

του Δημήτρη Χριστούλια

Στο 4,6% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, από 6,1% τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σε διάστημα ενός έτους αυξήθηκαν οι τιμές στα εξής προϊόντα:

Ψωμί και δημητριακά 15,6%, κρέατα 19,8% ψάρια 4,9%, γαλακτοκομικά και αβγά 23,1%, έλαια και λίπη 17,5%, λαχανικά 8,8%, ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά και παγωτά 9,2%, καφές 14% και μεταλλικό νερό, αναψυκτικά και χυμοί φρούτων κατά 9,3%. Συνολικά οι τιμές στις κατηγορία «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο κατά 14,3%. Επίσης οι ετήσιες μεταβολές στην μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο έφτασαν το 32,2%, στην μεταφορά επιβατών με πλοίο το 12,8%, στους κινηματογράφους-θέατρα 8,8% και στα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία στο 8,4%.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις