Τους λόγους εξηγεί στο FoodLife o ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS

Μικρότερη, σε ποσοστό που φτάνει το 14%, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές εμφανίζεται η ζήτηση για ελληνικά πορτοκάλια και μανταρίνια.

Την ίδια στιγμή οι έντονες και διαρκείς αλλαγές στις καιρικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην παραγωγή με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες σε συγκεκριμένες ποικιλίες των δύο φρούτων να μένουν ασυγκόμιστες, καθώς πολλά προϊόντα έχουν καταστραφεί.

Tα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS με τον ειδικό σύμβουλο, Γιώργο Πολυχρονάκη να εξηγεί σχετικά στο FoodLife:

«Οι καλές καιρικές συνθήκες τον φετινό χειμώνα έχουν οδηγήσει σε υπο-κατανάλωση πορτοκαλιών και μανταρινιών από πλευράς των καταναλωτών στις ξένες αγορές όπου και κατευθύνονται τα ελληνικά φρούτα. Αυτό σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετώπιζουν οι πολίτες διεθνώς προκαλεί τη μειωμένη ζήτηση φέτος».

Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο οι δύο εβδομάδες των εορτών, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονάκη, όταν υπήρξε μία σχετική «τόνωση» των εξαγωγών και η ζήτηση έφτασε σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο το «στοίχημα», όπως προσθέτει, για τους παραγωγούς είναι πως εξελιχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο επίπεδο των εξαγωγών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις