Ποιο είναι το παραδοσιακό έδεσμα που εδώ είναι πιο νόστιμο από οπουδήποτε

Το Σπετζοφάι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συναντάται τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι του Πηλίου ξεχωρίζει. Τα παραδοσιακά λουκάνικα της περιοχής αλλά και το ψυχρό κλίμα που ευνοεί τα πικάντικα φαγητά το έχουν αναδείξει ως ένα από τα κορυφαία πιάτα του Πηλίου. Το πανέμορφο βουνό αποτελεί ιδανικό προορισμό για το Φθινόπωρο και εάν περάσεις μια βόλτα από τα γραφικά στενά του δεν πρέπει να φύγει χωρίς να δοκιμάσεις Σπετζοφάι.

Είναι το πιάτο που “ζητάει” ένα ποτηράκι παγωμένο τσίπουρο και γι’ αυτό φυσικά το αγαπούν όλοι οι κάτοικοι της Μαγνησίας. Ιδιαίτερα η συνταγή του Πηλίου είναι τόσο πικάντικη όσο πρέπει για να σε ζεστάνει τις κρύες ημέρες με φόντο το βροχερό ή χιονισμένο τοπίο του βουνού. Σε κάθε χωριό θα βρεις και από μια ταβέρνα που θα στο προσφέρει όπως του αξίζει. Εάν ωστόσο θες να το φτιάξεις και σπίτι σου σου έχουμε την συνταγή.

Συνταγή για παραοδσιακό Σπετζοφάι Πηλίου: Υλικά

  • ½ κιλό φρέσκα λουκάνικα από βοδινό ή χοιρινό κρέας
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντομάτες Σαντορίνης
  • 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές, χωρίς το κοτσάνι και τους σπόρους
  • 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες
  • ¼ φλιτζ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Διαβάστε την εκτέλεση στο passenger.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πήλιο: Ο απόλυτος προορισμός για φθινοπωρινές αποδράσεις

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις