Το FoodLife σας ξεναγεί σε επιχειρήσεις και αγροκτήματα ιδανικά για γαστρονομικό τουρισμό

Της Αμαλίας Σοφιανοπούλου

Ο γαστρονομικός τουρισμός και ο οινοτουρισμός έχουν γνωρίσει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας με όλο και περισσότερες αγροτικές επιχειρήσεις να βελτιώνουν τις εγκαταστάσεις τους για να προσελκύσουν τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν αποκλειστικά για να γνωρίσουν νέες γεύσεις και να έρθουν σε επαφή με την φύση. Ιδιαίτερα ο γαστρονομικός τουρισμός στην Μακεδονία έχει αυξήσει την δημοτικότητά του τα τελευταία χρόνια και είναι μια εξαιρετική επιλογή για ξεκινήσει κανείς το γευστικό τους ταξίδι στην Ελλάδα.

Γαστρονομικός τουρισμός στην Μακεδονία: Τρεις προορισμοί που επιβάλλεται να επισκεφτείς

KERKINI FARM, Σέρρες 

Η οικογενειακή φάρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Κερκίνης, στους προστατευόμενους υδροβιότοπους στους πρόποδες του όρους Κρούσια. η τέλεια τοποθεσία για την εκτροφή βουβάλων στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1999 και ειδικεύεται σε πολλούς τομείς, από την εκτροφή και την εκτροφή ζώων μέχρι την επεξεργασία των τελικών προϊόντων και την παραγωγή εξαιρετικών αλλαντικών. Είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να δουν τα ζώα από κοντά, να περιπλανηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της φάρμας, να δοκιμάσουν αλλαντικά και να αγοράσουν το διάσημο κρέας της επιχείρησης. Οι άνθρωποι του KERKINI FARM φτιάχνουν καταπληκτικό καβουρμά και καπνιστά λουκάνικα που επιβάλλεται να δοκιμάσεις.

Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης

Το διάσημο οινοποιείο του Βαγγέλη Γεροβασιλείου βρίσκεται στην Επανομή, νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, στη μέση ενός πανέμορφου αμπελώνα. Το ίδιο το οινοποιείο και ο αμπελώνας είναι και τα δύο στολίδια της περιοχής και είναι πραγματικά ένα μέρος που κάθε οινόφιλος πρέπει να επισκεφτεί. Εκτός από τις τακτικές γευσιγνωσίες και τα σεμινάρια, το υπόγειο στεγάζει ένα μουσείο κρασιού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια συλλογή από 2.600 ανοιχτήρια για μπουκάλια!

Ναουμίδης, Φλώρινα 

Οι άνθρωποι του κτήματος Ναουμίδη έχουν επενδύσει πλήρως στην παραγωγή της περίφημης πιπεριάς Φλωρίνης, καλλιεργώντας το διάσημο προϊόν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, σε υψόμετρο 600 μέτρων. Στη συνέχεια, οι πιπεριές μεταφέρονται στο πετρόκτιστο εργοστάσιο επεξεργασίας τους, εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα, το οποίο διαθέτει επίσης αίθουσα γευσιγνωσίας όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα προϊόντα, καθώς και δύο εστιατόρια.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την επεξεργασία των πιπεριών από την αρχή μέχρι το τέλος και να απολαύσουν ένα γεύμα από ένα από τα μενού που δημιούργησε ο σεφ της οικογένειας Άγγελος Ναουμίδης. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε και όλα τα προϊόντα Ναουμίδης φεύγοντας.

Διαβάστε επίσης: 

Οινοποιεία κοντά στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείς

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις