Γνωρίστε τα παραδοσιακά πιάτα και τα μοναδικά γλυκά της Αμοργού
Απαραίτητο συνοδευτικό στα παραδοσιακά πιάτα είναι πάντα η ψημένη ρακή της Αμοργού
Από την αμοργιανή φάβα εξάλλου παρασκευάζονται και οι φαβοκεφτέδες. Παρόμοιας φιλοσοφίας με τους ντοματοκεφτέδες, η γεύση τους εμπλουτίζεται από τα βότανα και μυρωδικά που φύονται στα χωράφια του νησιού.
Δημοφιλές παραδοσιακό πιάτο του νησιού είναι και ο κοφτός, ένα είδος χυλού το οποίο αποτελείται από αποφλοιωμένο σιτάρι που έχει μουλιάσει και χτυπηθεί στο γουδί, προτού βράσει μαζί με ντόπια μυζήθρα. Σερβίρεται με σοταρισμένα κρεμμύδια και τριμμένο τυρί για ακόμα καλύτερη γεύση και εμφάνιση. Αποτελεί αμοργιανό έδεσμα, το οποίο σερβίρεται την Πρωτοχρονιά και την ημέρα του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής, ενώ θα το βρείτε σε αρκετές από τις ταβέρνες του νησιού.
Απαραίτητο συνοδευτικό στα παραδοσιακά πιάτα είναι η ψημένη ρακή της Αμοργού, με μείξη ρακής, μελιού ντόπιας παραγωγής, ζάχαρης και κανέλας που δημιουργούν έναν πραγματικά ακαταμάχητο συνδυασμό.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις