Η ελληνική φέτα κερδίζει θέση στο ιταλικό τραπέζι
Η φέτα μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ελάχιστα γνωστή στη γειτονική χώρα επισημαίνει η ιταλική Il Sole 24 Ore
Ανεβαίνουν συνεχώς οι ελληνικές εξαγωγές φέτας προς τη γειτονική Ιταλία ενώ σιγά σιγά το ελληνικό παραδοσιακό τυρί βρίσκει τη θέση του και σε συνταγές στην ιταλική κουζίνα.
Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore οι πωλήσεις της φέτας αγγίζουν συνολικά τα 74 εκατ. ευρώ σε αξία και τους 6 χιλιάδες τόνους την ίδια στιγμή που τα περισσότερα, υπόλοιπα φρέσκια τυριά, χάνουν όγκους. Στο σύνολο των εξαγωγών, η Ιταλία απορροφά το 11,%, αλλά χρόνο με το χρόνο το ποσοστό αυτό αυξάνεται.
Στα ιταλικά σούπερ μάρκετ, πλέον πωλούνται ποσότητες φέτας τρεις φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τα υπόλοιπα τυριά από κατσικίσιο τυρί επισημαίνει η εφημερίδα. «Καθόλου άσχημα για ένα τυρί που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ελάχιστα γνωστό στην Ιταλία ή θεωρούνταν αναμνηστικό διακοπών στην Ελλάδα» προσθέτει.
Πώς ταιριάζει όμως η φέτα στην ιταλική κουζίνα; Όχι μόνο ως «πρωταγωνιστής» της γνωστής ελληνικής χωριάτικης σαλάτας, επισημαίνει το δημοσίευμα, αλλά όλο και πιο συχνά ως συστατικό σε πιο περίτεχνες συνταγές, λόγω της «γαστρονομικής ευελιξίας» του συγκεκριμένου τυριού. Όπως για παράδειγμα σε συνταγές για ζυμαρικά φούρνου, που είναι ανάμεσα στα trend των μέσων κοινωνικών δικτύων εδώ και μήνες.
Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις